Foto: Morh.hr Dan otvorenih vrata HVU-a 'Dr. Franjo Tuđman' u Splitu

Dan otvorenih vrata HVU-a 'Dr. Franjo Tuđman' u Splitu

Kadeti prve godine Vojnog pomorstva održali su prezentaciju studijskih programa i organizacije rada tijekom studija

U vojarni 'Admiral flote Sveto Letica - Barba' u Splitu, u subotu, 16. ožujka, održan je Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) 'Dr. Franjo Tuđman'.

Na Danu otvorenih vrata posjetiteljima je predstavljen integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Sveučilišta u Splitu i HVU-a Vojno pomorstvo, sveučilišni preddiplomski studijski programi Sveučilišta u Zagrebu i HVU-a Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje te preddiplomski i diplomski studij Aeronautike - smjer vojni pilot.

Tom prigodom, kadeti prve godine Vojnog pomorstva održali su prezentaciju studijskih programa i organizacije rada tijekom studija te svih obveza i prednosti studiranja na vojnim studijima. 

Nakon prezentacije, posjetitelji su imali priliku razgledati vojarnu, sportske terene, smještajne objekte te učionice i specializirane kabinete u kojima se provodi nastava i obuka. U obilazak je bilo uključeno i razgledavanje brodova Hrvatske ratne mornarice te naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci. 

Studijski program Vojno pomorstvo petogodišnji je integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij namijenjen obrazovanju budućih časnika Oružanih snaga RH. Studijski program omogućuje obrazovanje i za potrebe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva unutarnjih poslova. Razvijen je u suradnji Hrvatskog vojnog učilišta 'Dr. Franjo Tuđman' sa Sveučilištem u Splitu. Završetkom studijskog programa stječe se akademski naziv magistar/magistra, inženjer/inženjerka vojnog pomorstva: smjer vojne nautike, smjer vojnog brodostrojarstva i smjer vojne elektrotehnike. Prvi naraštaj kadeta Vojnog pomorstva upisan je u akademskoj godini 2018./19. u Splitu.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14