Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DANI OTVORENIH VRATA Brojni kulturni sadržaji u kaštelanskom Kulturnom centru
Kultura Piše: Dalmatinski portal

DANI OTVORENIH VRATA Brojni kulturni sadržaji u kaštelanskom Kulturnom centru

Održavaju se od 22. rujna do 10. studenog

U novouređenom Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću predstavljen je program 'Dani otvorenih vrata' u sklopu kojeg će se od 22. rujna do 10. studenog odvijati niz raznovrsnih kulturnih sadržaja.

Posjetitelji će moći uživati u predstavama, kino projekcijama, koncertima i izložbama kako domaćih udruga i izvođača tako i onih gostujućih. Program su predstavili gradonačelnik Denis Ivanović, direktorica Turističke zajednice Nada Maršić i programska producentica Marijana Vulas iz Kaštelanske organizacije mladih.

'Uoči Dana grada smo otvorili ovaj Kulturni centar, nekako je brzo došlo ljeto pa su sva događanja preselila na otvoreno, a sad je prilika da ovaj prostor ispuni svoj cilj. Prije svega da sve naše udruge koje djeluju u kulturi mogu izvoditi svoje programe, a da imamo i gostujuće izvođače. Program je dobro pripremljen i bit će zanimljivih sadržaja za sve, a ulaz je potpuno besplatan na sva događanja. U konačnici je cilj da steknemo naviku koristiti ovaj Kulturni centar čije je uređenje koštalo nešto više od 1,3 milijuna eura', kazao je gradonačelnik i najavio kako kroz dva do tri mjeseca kreće preuređenje kina Sv. Juraj te će tako Kaštela imati dva lijepo uređena prostora za kulturne sadržaje, ali i zreli za osnivanje gradske kulturne ustanove.

'Dani otvorenih vrata zamišljeni su upravo tako da bude za svakoga po nešto i da pokažemo sve ono što ova nova dvorana može podnijeti, a može podnijeti zaista puno toga. Od profesionalnih kazališnih predstava do naših amaterskih kazališnih društava, pa kino projekcija, koncerata, stand upa, likovnih večeri, talk showa i svega onog što smo u programu i predvidjeli. Svim našim građanima program će biti dostupan u javnim medijima i na plakatima. Ono što moram naglasiti je da će za neka zbivanja ipak biti potrebno rezervirati svoja mjesta jer očekujemo veliki interes publike s obzirom na to da se radi o popularnim događajima, tako da redovito pratite objave. Već ovu nedjelju u 20 sati gostuje nam HNK Šibenik sa svojom predstavom 'Dođi gola na večeru' s kojom će ujedno i otvoriti program.

Riječ je o jednoj zaista divnoj komediji koju ne smijete propustiti, a istaknula bi i večer s Tisjom Kljaković Braić, nastup stand up komičara Vlatka Štampara, nagrađivanu predstavu Ivana Lea Leme 'Zakon Zagore' u izvedbi splitskog Gradskog kazališta mladih, a imat ćemo i po dvije kino projekcije za djecu i odrasle, dječje predstave i koncert duhovne glazbe', kazala je Marijana Vulas.

'Dani otvorenih vrata' Kulturnog centra Kaštela je projekt Grada Kaštela uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Kaštela.

'Dugi niz godina se čekala rekonstrukcija i otvaranje ove zgrade koja je u centru Kaštela. Mi kao TZ Kaštela smo pokrovitelji velikog broja događanja u Kaštelima i većina njih je tijekom ljeta i dakako da smo i zadovoljni i ponosni jer sve to na jedan način ide u korist naših iznajmljivača, hotelijera i ugostitelja. Novim projektima, događanjima i mjestima za izlaske produžujemo turističku sezonu, pa pozivam naše sugrađane i goste da nam se priključe na druženju u našem Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću', poručila je Maršić.

Vaša reakcija na temu