Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DANI SMIJEHA Jan Kerekeš: Desetak likova prođe kroz predstavu i nitko mi ne pomaže u rješavanju problema
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

DANI SMIJEHA Jan Kerekeš: Desetak likova prođe kroz predstavu i nitko mi ne pomaže u rješavanju problema

Glumac je najavio predstavu 'Dobra večer, došao sam po Vašu kćer'

Kerekesh Teatar & Showtime Production predstavljaju prve 'Dane smijeha u Splitu', koji će se održati od 23. do 25. veljače u dvorani Lora. Predstava 'Ja trudnica' održat će se 23. veljače, 'Susjedi' su na rasporedu dan kasnije, a stand up komedija 'Dobra večer, došao sam po Vašu kćer' igra 25. veljače.

Sve tri izvedbe startaju u 20 sati, a ulaznice su dostupne putem prodajnog sustava Eventim.


Svi koji imate jednu ili više kćeri sigurno ćete suosjećati s Janom Kerekešom koji dolazi u Loru 25. veljače kako bi s publikom podijelio svoje strahove. Interakcija s publikom je nezaobilazna, a prvi redovi budite spremni na sve.

Donosimo intervju s Janom, izvođačem predstave 'Dobra večer, došao sam po Vašu kćer'...

Jan, je li Vam već netko došao po kćer?

- Ha. ha, na svu sreću nije. Moja kćer ima tek dvije godine i nadam se da sam barem još dvije godine miran po tom pitanju. Vozim kćer u vrtić i tu sam počeo primjećivati određene situacije koje bi mogle dovesti do raznih komplikacija, ali za sada još uspješno prolazim kroz sve. Znam da će doći i taj dan kad će mi netko doći po kćer i nadam se da ja baš neću taj dan igrati predstavu u Splitu. Taj dan moram biti doma. Spreman.

Koliko likova utjelovite u predstavi i kako ste došli na ideju za predstavu?

- Desetak likova prođe kroz predstavu i nitko mi ne pomaže u rješavanju mog problema, a na ideju sam došao zaista zbog predugog razmišljanja. Kad saznaš da ćeš dobiti dijete, to je zaista najljepša vijest u životu. Onda kad saznaš da će biti curica, e onda mislim da se svakom ocu počnu vrtjeti po glavi razna pitanja, razne priče i ni jedna nema sretan završetak. Tako je i u predstavi.

Jeste li već gostovali u Lori?

- Jesam, naravno. Odigrao sam desetak predstava u Lori i uvijek mi je bilo baš super i mogu reći da je dvorana zaista kazališni dragulj koji bi možda mogao lagano i u obnovu. Jako puno predstava se izvodi u Lori, publika jako voli Loru i šteta da nema neku osnovnu opremu da publici bude ugodnije i da kazalištima bude jednostavnije i da sve bude kvalitetnije. Mislim da je publika u Splitu zavrijedila da se Lora malo obnovi i da bude još ljepša. 

Da ste dobili sina, biste li isto napravili predstavu?

- Vjerojatno ne. Možda bih čekao druge glumce koji imaju kćeri da rade predstavu o mom sinu. Šalim se. Zaista ne znam. Sve je to stvar inspiracije. Kad postaneš otac mislim da inspiracija dolazi sama od sebe. Možda bih i napravio predstavu i jednako uživao igrajući ju kao i ovu s kojom dolazim u Split. Zaista mislim da nas djeca čine boljim ljudima, pa tako možda i boljim glumcima. Bogatiji smo za jedno veliko iskustvo. Drago mi je što imam priliku podijeliti to iskustvo s prijateljima u Splitu. Vidimo se u Lori. 

Vaša reakcija na temu