Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Deetron stiže u Judino drvo: Glazba ponovno postaje važnija od showa!

Deetron stiže u Judino drvo: Glazba ponovno postaje važnija od showa!

Zadovoljstvo mi je biti ispred energične i otvorene publike kakva je u Hrvatskoj

Deetron u subotu nastupa u Judinom drvu, party će označiti početak ljetne sezone 2018., a organizatori najavljuju bogat glazbeni program i gostovanja. Kako bi u sezonu ušli u velikom stilu, organiziran je i poseban warm up party na brodu. Kreće u 19 sati s lučke kapetanije i sve do 23 plovi u splitskom akvatoriju uz live DJ set za koji je zadužena Yelle. Dok zamišljate sunset s koktelom u ruci, pročitajte što DJ i producent Deetron kaže uoči dolaska iz Švicarske u Split.  

Kada se najavljuju tvoji partyji, često se napomene da sviraš na tri playera. Je l' još uvijek sviraš na taj način? Što ti to taj treći player omogućuje, a što ne možeš s dva? 

- Da, da, sviram. Moj trenutni setup su dva gramofona i tri playera i većinom puštam dvije trake istovremeno. Takav setup mi omogućuje da dodajem accapele, perkusije i da budem što kreativniji. 

Nedavno si izjavio: 'Vjerujem da se DJ-ing iznova vraća originalnim vrijednostima'. Možeš li nam to malo objasniti...

- Tehnički aspekti i odabir glazbe ponovno postaje važniji od showa i svega što on donosi.

Vinyl ili digital? I zašto?

- Oboje! Ne bih mogao raditi bez jednog od togaa i ne želim se ograničiti na samo jedan format. Zaista uživam u svemu što nudi digitalizacija. No, istovremeno, neopisivo uživam raditi s pločama - jednostavno volim taj zvuk, tu nesavršenost, pa i fizički aspekt, jer je opipljivo, nisu mi mrski ni coveri... U svakom slučaju trudim se podjednako koristiti oba formata. 

Kako bi opisao Deetrona nekome tko nikada nije čuo za tebe?

- DJ i producent koji stvara i svira techno i house glazbu s jednim melodičnim štihom i određenom vezom sa zvukovima Detroida i Chicaga, i to sve nešto više od dva desetljeća!

Znamo koliko život i ritam svjetski popularnog DJ-a može biti naporan. Koji bi bio savršen dan za opuštanje po tvom izboru?

- Stvarno uživam i volim prirodu općenito, jezera i more pogotovo. Čim ugrabim priliku odem na naša jezera, ili kad putujem, uživam u oceanima. 

Sljedeći album? 

- Trenutno radim na većoj količini novog materijala, ali istovremeno nemam neki konkretan plan za album. Bar ne u ovom trenu. Upravo je završen novi singl za Music Man, a i nekoliko odličnih suradnji s dobrim prijateljima uskoro izlaze van. To me ispunjuje.

Kakvo je tvoje iskustvo s hrvatskim umjetnicima, publikom?

- Jako dobro poznajem rad i glazbu Petra Dundova, poprilično mi se sviđa. Nadalje, zaista volim što radi Eddy Ramich. Kad su u pitanju nastupi, zadovoljstvo je biti ispred energične i otvorene publike kakva je u Hrvatskoj - počevši od davnih dana iz Aurore do nedavnih nastupa u Barbarelli i Moondance festivalu s DJ Boneom. Ne očekujem ništa manje ni od ove subote u Judinom drvu.

POŽURITE KUPITI ULAZNICE

Karta za oba eventa - warm up na brodu i party u klubu stoji 120 kuna. Rezervacije na www.theboatpartysplit.com. U cijenu je uključeno i jedan welcome drink kao i prijevoz od broda do kluba.

Vaša reakcija na temu