Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Instagram DINO RAĐA Otišao 'pod nož'

DINO RAĐA Otišao 'pod nož'

Zahvat mu je preporučio Dragan Primorac

Vrhunski sportaši često pate od brojnih ozljeda, koje godinama narušavaju kvalitetu života. Na, za košarkaše tipične tegobe s koljenima, požalio se i bivši splitski košarkaš, NBA zvijezda, reprezentativac, Dino Rađa.

Dino je na Instagramu podjelio kako je u zagrebačkoj specijalnoj bolnici Sveta Katarina prije tri mjeseca transplantirao matične stanice iz kuka u bolna koljena. Kaže kako mu je zahvat, koji mu je preporučio Splićanin, bivši ministrar, Dragan Primorac, pomogao.

'Dosta mojih suigrača i poznanika je mijenjalo kukove, kolina, operiralo leđa i ko zna šta jos. Tako nisan ni ja iznimka, osim šta još uvik nisan u fazi zamjene, ali san odavno u fazi održavanja kolina. Kako medicina napreduje, tako san pokuša novu metodu matičnih stanica', napisao je Dino i objasnio postupak:

'Izvadi se iz struka malo sala i onda se pročisti i matične stanice izvučene idu nazad u kolina. Čitava procedura traje 45 minuta plus par sati ostaješ na hlađenju kolina'.

Osamnaest godina profesionalne košarke na njegovoj visini od 211 centimetara ostavilo je traga, ali sad je to iza njega.

'Desno kolino koje me dva miseca nezgodno bolilo, i to u mirovanju, a ne u pokretu, prestalo je ka da si na vatru prolija vodu. Livo, koje je inače bilo operirano i stalno problematično, polako se smiruje i skoro ništa vise ne boli. Tako da su moja iskustva odlična', piše Rađa.

'Idemo dalje dok ponovo ne zatreba. Fala Draganu Primorcu na preporuci', zaključio je.

Vaša reakcija na temu