DIRLJIVA PRIČA IZ SPLITA Mladen godinama brine o čoporu mačaka iz Marmontove

DIRLJIVA PRIČA IZ SPLITA Mladen godinama brine o čoporu mačaka iz Marmontove

Ivanović dva puta dnevno obilazi svoje ljubimce

Split godinama nema azil za napuštene životinje, pa su brigu o uličnim mačkama i psima na sebe preuzele neke udruge i brojni pojedinci, volonteri, koji se o životinjama brinu isključivo iz ljubavi. Jedan takav ljubitelj životinja je i Mladen Ivanović, stariji Splićanin, kojemu je posebno privržen čopor mačaka koje žive na početku Marmontove ulice. Naime, Mladen brine o čak 17 uličnih mačaka. Nekoliko godina im dva puta na dan donosi hranu i vodu, njeguje ih, pazi i mazi. 

- Rođen sam kao animalist, osjećam koliku ljubav životinja može dati čovjeku i jednostavno im isto to vraćam. Nije mi teško doći dva puta dnevno jer kada prema nečemu imate ljubav nema toga što će vas spriječiti da to radite - navodi ovaj Splićanin.

Njegove mace su prava atrakcija za turiste.

- Ljeti je lakše jer im turisti ostave hranu, a zimi najčešće sam i uz pomoć poznanika ih hranim. One su postale atrakcija za strance, a primijetio sam kako turisti više vole životinje od naših. Mislim da su mace na fotografijama obišle svijet, rijetko tko prođe, a da ih barem jednom ne fotografira- zaključio je i priznao kako mu srce puca kada neke od njih uginu na hladnoći.

- Donio sam im stare deke, ali kada dođe zima teško je. Odlučio sam im za ovu zimu od dasaka napraviti zaklon. Srce mi puca kada uginu, tko ima ljubav prema životinji taj će me razumjeti - poručio je i pozvao sve građane, ako imaju viška hrane neka je ostave na početku Marmontove ulice. 

Kratko smo proćakulali, a onda smo Mladena ostavili s njegovim ljubimicama. Tigar, kako ga zbog šara zove, tromjesečni je miljenik, a kada ovaj Splićanin samo kratko zazviždi ove divlje mačke odmah pohrle u zagrljaj. Svaka čast Mladenu, svijet bi bio bolje mjesto da je više ovakvih ljudi.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(49711, "");
Pregledaj komentare