Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DJECA PJEVAJU ARSENU Uspomena na šibenskog velikana nastavlja živjeti na pozornici Međunarodnog dječjeg festivala!

DJECA PJEVAJU ARSENU Uspomena na šibenskog velikana nastavlja živjeti na pozornici Međunarodnog dječjeg festivala!

Njegova umjetnička ostavština živi kroz njegovu obitelj i djecu, mlade glazbene talente okupljene u dječjim zborovima Zdravo maleni i Cvrčak s kojima je surađivao za života

Koncert 'Djeca pjevaju Arsenu' ispred UNESCO-ove katedrale svetog Jakova, na ljetnoj pozornici 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku gdje su uz festivalski dječji zbor Zdravo maleni nastupili dječji zbor Cvrčak iz Šibenika te udruga 'Glazbeni talenti – Music Talents' Split oduševio je mnogobrojnu publiku svih naraštaja. S jednakom strašću pjeva se Arsenova 'Kuća pored mora' i 'Bubamarac'.

Glazbena večer posvećena velikom Arsenu Dediću nije mogla proći bez dive Gabi Novak i nagrađivanog hrvatskog glazbenika, Arsenovog sina, Matije Dedića. Koncert 'Djeca pjevaju Arsenu' bio je rasprodan danima ranije, a ulaznicama se nadalo do posljednjeg trenutka. 

Rođeni Šibenčanin, Arsen Dedić, dobio je posvetu u rodnom gradu kojoj bi se možda i najviše veselio. Njegova umjetnička ostavština živi kroz njegovu obitelj i djecu, mlade glazbene talente okupljene u dječjim zborovima Zdravo maleni i Cvrčak, zborovima s kojima je Arsen surađivao za života.

'Arsen pjeva djeci' jedan je od njegovih glazbenih albuma, a od ove godine, Međunarodni dječji festival osmislio je koncertnu večer posvećenu upravo njemu i njegovom stvaralaštvu za djecu i odraslu publiku. Koncert na jednom od najljepših renesansnih trgova na Jadranu, koji su htjeli poslušati svi, trebao bi zaživjeti i postati neodvojiv dio Festivala koji uživa podršku mnogih uključujući Hrvatsku turističku zajednicu. 

Večer u kojoj su se Arsenova pjesma i publika sjedinili u čaroliji stvaralaštva jednog umjetnika, a u kojoj su šibenska i splitska djeca, Gabi i Matija dali sve od sebe ostat će zapamćena još dugo. Uspomena na velikog Arsena Dedića nastavlja živjeti na pozornici Međunarodnog dječjeg festivala! 

Vaša reakcija na temu