Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DJEČJI TJEDAN U SOLINU: Bogat program ispunjen raznovrsnim događanjima

DJEČJI TJEDAN U SOLINU: Bogat program ispunjen raznovrsnim događanjima

Doznajte detalje

Na nekoliko lokacija u gradu Solinu, od 7. do 13. listopada, odvijat će se niz događanja za djecu povodom obilježavanja Dječjeg tjedna. 

Svake se godine, u prvom punom tjednu listopada i pod motom 'Ljubav djeci prije svega' želi skrenuti pozornost na važnost promicanja dječjih prava, poticati bolji položaj djece u društvu, u obitelji i lokalnoj zajednici. Dječji tjedan važan je zbog edukativne komponente, ali i zbog pružanja zabave djeci čija su radost i veselje u fokusu svih zbivanja. 

Grad Solin i ove je godine priredio mnoštvo zbivanja s ciljem što veselijeg obilježavanja Dječjeg tjedna.

U ponedjeljak, 7. listopada, na livadi pored Poslovnog centra Solin u 18.00 sati održat će se Circus Family Show u izvedbi 'Svijeta čarolije'. 

Zabavnom događaju prethodit će nastupi: dječjeg zbora Mendulice iz Vranjica, plesna skupina Solinski bubamarci, plesni studio Gita, Solinske mažoretkinje i udruga Sindrom Down 21, 

Voditeljice programa su Marta Mikas i Palmina Teklić.

Ako se želite fotografirati sa spretnim štularima i saznati iz prve ruke kako se ta vještina može naučiti, pozivamo vas da dođete prije početka programa od 17.15 sati. Štulari će vas rado dočekati i uvesti u zabavni program večeri. 

U utorak, 8. listopada, na izletištu Jadro održat će se edukativno-kreativna radionica 'Moja prijateljica ribica Solinka'. Uz stručno vodstvo djeca će na radionici izrađivati svoje maštovite ribice Solinke.

Svijet bajki i priča, uz pomoć djece i pripovjedača, oživjet će na Uri o' priče i to na više lokacija. Pričaonice će se odvijati u Gradskoj knjižnici Solin i to u srijedu, 9. listopada od 10 do 11 sati u Središnjoj knjižnici GK Solin, a od 18 do 19 sati u Ogranku Sveti Kajo, u četvrtak u Ogranku Mravince od 10 do 11 i u Ogranku Vranjic od 18 do 19 sati te u petak u Središnjoj knjižnici od 18 do 19 sati. 

U petak, 11. listopada, u Teatrinu Gradske knjižnice Solin održat će se edukativno predavanje na temu 'Spremnost djeteta za upis u 1. razred osnovne škole'. Predavač je Ivana Šabić, prof. logoped - vanjski suradnik udruge Moje dijete Solin.

Program Dječjeg tjedna za vikend odvijat će se na izletištu Jadro.

U subotu, 12. listopada, u 10.00 sati započet će lutkarski mjuzikl 'Pravi prijatelj' u izvedbi Produkcije Z. Nakon toga slijedi kreativna radionica 'Prijatelji Jadra' gdje će se polaznici bolje upoznati s biljnim i životinjskim svijetom ihtiološkog rezervata Jadro.

U nedjelju, 13. listopada, od 11.00 do 12.00 sati, održat će se Sportski show za djecu svih uzrasta pod vodstvom stručnog i uvijek smiješnog klauna Spartanka Smotanka.

'Pozivamo sve malene ljubitelje sporta, glazbe, plesa, pjesme, knjiga i čitanja, biljnog i životinjskog svijeta, lutkarskih predstava i kreativnog stvaranja - svega onoga što dječica vole i u čemu uživaju da nam se pridruže i budu dio Dječjeg tjedna. Dođite se zabaviti, družiti i veseliti!  Pozivamo mame, tate, bake, djedove, tete, barbe, prijatelje - dođite podijeliti sreću i stvarati uspomene!  Cilj tjedna je pružiti ljubav djeci prije svega, a onda podršku i puno zajedničkih trenutaka – za vrijeme Dječjeg tjedna i uvijek!  Ulaz na sve programe je besplatan!', pozivaju iz Grada Solina.

Vaša reakcija na temu