Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com DODIR UMJETNOSTI Edukativna izložba udruge Srce i Županijske udruge slijepih Split
Kultura Piše: Dalmatinski portal

DODIR UMJETNOSTI Edukativna izložba udruge Srce i Županijske udruge slijepih Split

Otvara se u Galeriji Škole likovnih umjetnosti 15. listopada

Udruga osoba s cerebralnom paralizom Srce Split, u suradnji sa Županijskom udrugom slijepih, Školom likovnih umjetnosti i Galerijom škole najavljuje edukativno-interaktivnu izložbu pod nazivom 'Dodir umjetnosti... Glina bez granica', uz slogan 'Umjetnost koju možete dodirnuti, osjetiti, živjeti'.

Ova jedinstvena izložba, koja povezuje taktilne i umjetničke elemente, nudi priliku svim posjetiteljima, bez obzira na fizičke sposobnosti, da kroz dodir dožive ljepotu umjetničkog stvaralaštva.

Cilj projekta 'Terapijske radionice i sportske radionice udruge Srce Split 2' je omogućiti osobama s invaliditetom, osobito slijepima i slabovidnima, da sudjeluju u umjetničkom iskustvu koristeći osjet dodira. Glina, kao pristupačan i prilagodljiv materijal, omogućuje izražavanje emocija, ideja i kreativnosti bez ograničenja, pa su sudionici radionica stvorili impresivna djela koja će biti izložena na ovoj izložbi.

'Otvorenje izložbe će biti 15. 10. 2024. u 10.00 sati u Galeriji Škole likovnih umjetnosti, a svi su pozvani da dožive čaroliju stvaranja putem dodira. Uz samu izložbu, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u interaktivnim radionicama, gdje će moći vlastitim rukama oblikovati glinu, osjetiti njenu teksturu i kroz kreativni proces doživjeti umjetnost na jedan novi način. Ova izložba nije samo prilika za promicanje umjetnosti među osobama s invaliditetom, već i za podizanje svijesti o važnosti inkluzije i jednakih mogućnosti za sve u društvu.

Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti, ali i one koji žele podržati inkluzivne projekte, da posjete ovu posebnu izložbu i postanu dijelom zajednice koja vjeruje da umjetnost nema granica', pozivaju iz udruge Srce.

Vaša reakcija na temu