Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Dođite na predstavljanje slikovnice 'Solin u oku djeteta'
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Dođite na predstavljanje slikovnice 'Solin u oku djeteta'

Ulaz je slobodan

Gradska knjižnica Solin poziva na predstavljanje dječje slikovnice 'Solin u oku djeteta' koje će se u sklopu obilježavanja Dana grada Solina održati u utorak, 3. rujna s početkom u 19 sati u Baroknom paviljonu Malog Glorijeta.

Autori slikovnice su učiteljica razredne nastave Ivana Sedlar te učenici Osnovne škole don Lovre Katića iz Solina. Slikovnicu su ilustrirali učenici osnovnih škola  s područja grada Solina, sudionici projekta 'Tiramoli malih Solinjana'.

Slikovnicu će predstaviti: Ivan Peroš, ravnatelj Gradske knjižnice Solin, Mirela Majstrović, viša savjetnica za razrednu nastavu pri Agenciji za odgoj i obrazovanje, Ivana Mitar, viša stručna suradnica za informiranje u gradu Solinu, Palmina Teklić, učenica, sudionica projekta te autorica Ivana Sedlar.

U programu sudjeluje Plesna udruga Solinski bubamarci.

Slikovnica je 33. izdanje nakladničkog niza Bibliotheca Salonitana Gradske knjižnice Solin, urednik izdanja je Ivan Peroš, ravnatelj Knjižnice, za lekturu se pobrinula Sandra Burić Matas, dok je za fotografiju odgovorna sama autorica Ivana Sedlar. 

Slikovnica je tiskana uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih kroz program rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama te Grada Solina.

Iz predgovora autorice:
 
'Solin je oduvijek bio nepresušni izvor kulturne i povijesne baštine čije vrijednosti valja njegovati i čuvati za buduće naraštaje. Svoj šarm i ljepotu vješto skriva svaki kutak ovog malog mjesta. U zagrljaju planina Kozjaka i Mosora okupan bistrom vodom hrvatskog Jordana, rijeke Jadro, povijesti utkane u svaki kamen stare Salone, prkosio je Solin svim nedaćama. Istodobno je baštinio vrednote vremena i spretno ih spremao u ladice svog postojanja. U svoje jučer, danas i sutra! Sve ovo vidjela su naša djeca i istkala svoja viđenja u najljepšu mrežu likovnih i literarnih radova svog vremena. Stoga zajedno gledajmo naš lipi grad, gledajmo Solin kroz oči djeteta'.
 
Ulaz na predstavljanje je slobodan.

Vaša reakcija na temu