Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DOGRADONAČELNIK MALMOA VELIK JE NAVIJAČ HAJDUKA: Nedostaju domovina, Dalmacija, more i titula 'bijelih'
Dalmatinski portal izvještava iz Švedske Piše: Antonia Pešić i Anamarija Alebić

DOGRADONAČELNIK MALMOA VELIK JE NAVIJAČ HAJDUKA: Nedostaju domovina, Dalmacija, more i titula 'bijelih'

Roko Kursar služio je vojsku u Splitu

Da Hajduk ima navijače diljem Europe i svijeta - nije neka novost, ali ekipa Dalmatinskog portala otkrila je nešto zanimljivo u Malmöu gdje se održava Eurosong.

Dogradonačelnik ovog švedskog grada porijeklom je iz Dalmacije i veliki je navijač Hajduka. Ugostio nas je u gradskoj vijećnici i otkrio svoju životnu priču.

- Od rođenja sam navijač Hajduka i svi moji su uvijek navijali za Hajduk. Moji su iz Srime, što spada pod općinu Vodice. Rođen sam u Malmöu, ali išao sam u osmi razred u Šibeniku i onda sam se vratio u Švedsku - započeo je svoju životnu priču Kursar pa nastavio:

- Nakon gimnazije sam odslužio vojsku u Splitu, pošto imam dvojno državljanstvo. Onda sam malo studirao u Zagrebu i u potpunosti se vratio u Švedsku 2008. godine. Od tada sam tu.

Iako je sretan sa svojom odlukom i životom u Švedskoj, priznaje kako ga ‘hvata’ nostalgija za Dalmacijom.

- Mislim da je svakom Hrvatu u dijaspori želja, neki san, vratiti se, posebice kada čovjek živi na sjeveru gdje nema te klime kao u Dalmaciji. Kultura se razlikuje, ovdje nema društvenog života na kakav smo mi Hrvati naviknuli. Uvijek postoji taj jedan jaki ‘sentiment’ da nam nedostaje domovina, Dalmacija, more i sve.

A osim nabrojenog, nedostaje, kaže i jedna titula.

- Nedostaje titula Hajduka da bude prvak. Mislim da je 2004. godine zadnji put bio. Služio sam vojsku 2005. u Splitu u vojarni Lora, a ona je odmah do Poljuda. Volio sam ići na utakmice Hajduka. Od rođenja sam navijač Hajduka. Moramo poduzeti sve mjere da osiguramo titulu sljedeće sezone - zaključio je Roko Kursar koji ima veliku želju ponovno doći u Split na Poljud i pogledati Hajduk u punom sjaju.

U videozapisu pogledajte što nam je još otkrio.

@dalmatinskiportal DOGRADONAČELNIK MALMöA VELIKI JE NAVIJAČ HAJDUKA: ‘Nedostaje domovina, Dalmacija, more i titula Hajduka’ Upoznajte Roka Kursara #hajduk #torcida #rokokursar #malmo #eurosong #split #hrvatska original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu