Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Kastela.org DONJOKAŠTELANSKI KRNJEVAL Planula časna sestra Dika s Grobnika!

DONJOKAŠTELANSKI KRNJEVAL Planula časna sestra Dika s Grobnika!

Skrbila je za nevine koji su se čudom dali u bijeg

Na Donjokaštelanskom krnjevalu zapaljena je časna sestra Dika s Grobnika, koja puno sliči na odnedavno bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Bilo je kolača, na svakon je kantunu dizala je hrvatski stijeg, skrbila za nevine koji su se čudom dali u bijeg. I Jakov je izdržao! 

Povorku ovogodišnjeg krnjevala činilo je službeno 35 točaka, od zastave Poklada koju je nosio Mirko Jakelić, vatrogasaca, glazbara Zrinskog i Kaštelanskih mažoretkinja, do ovogodišnjeg krnje na kraju povorke, piše portal Kaštela.org.

Dio povorke ovog su dana bili i gradonačelnik Denis Ivanović, dogradonačelnik Grgica Benutić i pročelnica Sandra Zokić, iako mnogima nije bilo jasno što oni u ovom trenutku predstavljaju jer su svrgnuti s vlasti. No, bio je tu i pravi predstavnik vlasti Miljenko pl. Zlatanić, mala i velika kraljica Marta Radunić i Ivana Kužić te predstavnici FECC-a, udruge europskih karnevalskih gradova.  Svi uglednici i oni koji misle da to jesu, i ovog su se puta provezli u kočijama, pri čemu su pojedini konji pokazali što misle i o bivšoj i o karnevalskoj vlasti.

A onda su slijedile točke domaćina, u kojima su sudjelovali stari i mladi, Štalija, Krempitice, Berekini i ostali. Milijardu dolara, Metro, Jerry, Lepa Brena, Imovinske kartice, Eko projekt, Plastik bombastik i Nova kaštelanska taxi služba te Meduze iz centra Mir i Izmombirani Dea Dia dance studija bile su točke kojima su domaćini dočarali pojedine aktualnosti, no posebnu pozornost privukla je točka Turizam u Kaštelima, s vilama po Malačkoj i Kozjaku, Trečanici, Bufalinan, s bazenima oko kojih raste smreka, gdje se voda svrže sa potoci, turisti nadiru...

Nakon domaćina uslijedili su gosti iz Gospića, Korenice, Ivaneca, Prilepa, Puntamike, Primoštena, Otoka, Rijeke, Vrlike, Ptuja Kaštel Sućurca i Trogira, koji su na svoj način obogatili krnjevalsku povorku, odvevši sve u budućnost, ali i vrativši se tradiciji i korijenima.



Vaša reakcija na temu