Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Vestern doživljaj nadomak Splita
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Vestern doživljaj nadomak Splita

Obitelj Baran napravila je mali ranč

Nadomak Splita rodila se sasvim slučajno neobična - kaubojska priča. Jedna mlada obitelj iz Kladnjica, mjesta udaljenog 40-ak kilometara od Splita, oživjela je scene vestern filmova. Evo o čemu se radi...

- Tragičnim odlaskom prijatelja i ljubitelja konja Igora Nešića odlučio sam na uspomenu na njega uzeti ždrijebe od njegovih najboljih konja, koje mi je poklonila njegova obitelj - počeo je priču Tomislav Baran iz Kladnjica, inače poznati harmonikaš.

- Otkrio sam u sebi talent u radu s konjima, na što me dodatno motivirala i moja rodbina, pogotovo pok. otac po čijem je konju iz davne 1970. i naš OPG dobio ime Dorat. Igorovi prijatelji pomogli su mi osigurati društvo za ždrijebe, odnosno pribaviti još konja, kao i izgraditi smještaj, pa je s vremenom nastao pravi mali ranč. Nazvali smo ga Horse Family jer su pojedini konji u krvnom srodstvu. Velikom podrškom žene Martine i tri kćerke započeli smo obiteljsku bajku te osim što svi tu svakodnevno živimo, jašemo i treniramo konje, odlučili smo u sklopu OPG-a otvoriti izletište te omogućiti posjetiteljima da mogu u svako doba doći vidjeti konje i druge domaće životinje, jahati, voziti se kočijom i slično - naveo je Baran, dodavši da su sve zaokružili mogućnošću organiziranja proslava uz domaću hranu i piće. 

Više informacija se može dobiti pozivom na broj 0912402020.

Vaša reakcija na temu