Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Doznajte zašto su Šveđani nekada plašili malu djecu Hrvatima
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Doznajte zašto su Šveđani nekada plašili malu djecu Hrvatima

Gradska knjižnica Kaštela predstavlja knjigu dr. sc. Bože Skoke

U Kulturnom centru u Kaštel Lukšić u petak, 25. listopada, u 16.00 sati, u Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica Kaštela predstavit će knjigu dr. sc. Bože Skoke 'Hrvatska u 30 priča'.

'Hrvatska u 30 priča' omogućit će čitateljima da iz potpuno drugačije perspektive dožive Hrvatsku i Hrvate, njihov mentalitet i način života, povijest i sadašnjost, doprinose i mane, razlike i sličnosti s drugim europskim narodima, a saznat će i zašto Hrvati toliko vremena provode ispijajući kavu, zbog čega su Šveđani nekada plašili malu djecu Hrvatima, zašto je Hrvatska bila jedna od prvih kršćanskih zemalja koja je priznala islam kao tradicionalnu religiju, koja je Hrvatica bila muza velikog Pabla Picassa; čime su Hrvati oduševili francuskog kralja Luja XIV. i zašto bi američki ribari i vinogradari trebali biti zahvalni Hrvatima.

Ulaz je slobodan za sve koji žele naučiti mnogo novih zanimljivih činjenica o Hrvatima.

Više informacija na: 021 228 622 (odjel GKK za odrasle u K. Lukšiću) i 021 228 296 (odjel GKK za djecu u K. Lukšiću).

Vaša reakcija na temu