Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marko Ercegović DUBROVAČKE LJETNE IGRE Zbog velikog interesa 'Mara i Kata' izvest će se osam puta

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Zbog velikog interesa 'Mara i Kata' izvest će se osam puta

'Ovaj tandem ne prestaje kritizirati sve i svakoga svojim specifičnim humorom'

Lanjska festivalska dramska uspješnica 'Mara i Kata' na 72. Dubrovačkim ljetnim igrama imat će čak osam izvedbi u Kazermi pod Svetom Marijom. Planirane su u ponedjeljak, utorak i srijedu, 26., 27. i 28. srpnja s po dvije izvedbe u 21.30 te 23 sata, a zatim i 7. te 8. kolovoza u 21.30.

'Mara i Kata' autorski je projekt redatelja Saše Božića koji je nastao u suradnji s dramskim umjetnicama Natašom Dangubić u ulozi Mare i Doris Šarić Kukuljicom u ulozi Kate, a inspiriran je legendarnom emisijom HR Radio Dubrovnika 'Na posjedu u kundurica' te knjigom 'Dubrovačke kundurice' Dese Begović Mrkušić, no Mara i Kata zapravo počinju tamo gdje originalna radio snimka završava. 

- Ovaj tandem ne prestaje kritizirati sve i svakoga svojim specifičnim humorom, tempiranim komičnim obratima, originalnim jezikom i apsurdnim prevrednovanjem pojma mudrosti svakodnevnice - navode organizatori festivala.

Analitičarke iz dvorišta, Mara i Kata, festivalskoj publici premijerno su se s velikim uspjehom predstavile prošlo ljeto na 71. Igrama. Ovog ljeta prvotno je u planu bilo pet izvedbi no, kako kažu organizatori, zbog velikog interesa publike, dodane su još tri izvedbe za koje su ulaznice također odmah rasprodane. 

Programi 72. Dubrovačkih ljetnih igra nositelji su certifikata sigurna okupljanja kojim se potvrđuje da će događanje biti organizirano sukladno važećim odlukama i preporukama nacionalnog i lokalnog stožera Civilne zaštite te preporukama Svjetske zdravstvene organizacije na kojima prisutne osobe nisu dužne predočiti EU digitalne COVID potvrde, što podrazumijeva održavanje fizičke distance od jednog sjedećeg mjesta uz obvezno nošenje maski.

Vaša reakcija na temu