Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Brian Penny from Pixabay DUBROVNIK Besplatna dvodnevna radionica na temu Snaga AI: Budućnost glazbe, grafike i videa u digitalnoj eri

DUBROVNIK Besplatna dvodnevna radionica na temu Snaga AI: Budućnost glazbe, grafike i videa u digitalnoj eri

Evo kako se možete prijaviti

U digitalnoj eri, umjetnost doživljava revoluciju zahvaljujući snazi umjetne inteligencije (AI). Glazba, grafika i video postaju područja u kojima AI, ne samo da nadmašuje ljudske mogućnosti, već ih i transformira na načine koji su se do nedavno činili nezamislivima.

U nizu pojava i društvenih fenomena dolazi do kontinuiranog straha i bojazni da će umjetna inteligencija možda uskoro nadvladati čovjeka te nadići dosadašnje uspjehe. Među takvim strahovima i insinuacijama pojavljuje se pitanje može li umjetna inteligencija stvoriti umjetničko djelo, napisati pjesmu ili stvoriti crtež bolje od živog bića.

Kroz ovu kreativnu radionicu se želi pokazati kako umjetna inteligencija ne mora biti nužno samo korisna ili štetna, već, korištenjem samo jednog dijela pametnog algoritma / generiranja slike, videa, zvuka iz napisane riječi i upute programu, može biti nadopuna za ono što bi inače trajalo satima i zahtijevalo bi mnoštvo uključenih suradnika, resursa i ideja do konačnog cilja.

Prijavite se na besplatnu dvodnevnu radionicu Centra za poduzetništvo DNŽ na temu  Snaga AI: Budućnost glazbe, grafike i videa u digitalnoj eri te otkrijte kako AI transformira područja glazbe, grafike i videa, otvarajući nove perspektive. Dođite i saznajte kako ova tehnologija oblikuje budućnost kreativnosti i umjetnosti!

Termin:

- 10.10.2024. u 16:00 sati

- 11.10.2024. u 16:00 sati

Lokacija: Poduzetnički inkubator Dubrovnik, Vukovarska 16, Dubrovnik

Predviđeno trajanje radionice: 3 sata dnevno

Radionicu će voditi Žarko Dragojević, glazbenik, skladatelj, voditelj umjetničkih programa Audiovizualnog centra Dubrovnik i stalni suradnik Art radionice Lazareti. Žarko obavlja dužnost predsjednika Zajednice tehničke kulture DNŽ i potpredsjednika Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika. Više od 15 godina aktivno djeluje na kulturno-umjetničkoj sceni, a od 2016. počinje skladati glazbu za film i kazalište. Dio instrumentalnih radova i remixeva za druge izvođače objavljuje pod pseudonimom VERSIØN  12 ili v12.

Ova jedinstvena prilika omogućit će sudionicima da istraže utjecaj umjetne inteligencije (AI) na različite oblike kreativnog izražavanja i nauče kako koristiti napredne AI alate za stvaranje inovativnih djela.

Za sudjelovanje na edukaciji prijavite se putem:

poveznice

- maila: czp@czp.hr

- telefona: 020/418-401

Radionica se organizira u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u Poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik financiranom u okviru otvorenog Javnog poziva Poduzetnički impuls, Mjera C – Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja.

Vaša reakcija na temu