Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Duh Beča u Šibeniku: Julius Meinl poklonio šibenskom Azimutu vrijedan rad

Duh Beča u Šibeniku: Julius Meinl poklonio šibenskom Azimutu vrijedan rad

Priča o partnerstvu koje počiva na uzajamnom uvažavanju i suradnji

Dva europska grada, austrijski Beč i Šibenik u Hrvatskoj povezala je priča o kavi i umjetnosti, priča o partnerstvu koje počiva na uzajamnom uvažavanju i suradnji koji je više od poslovnog odnosa. Likovni postav Galerije kluba Azimut od srijede 19. lipnja bogatiji je za umjetnički rad, sliku 'Hortus Botanicus' akademske slikarice Maje Suvaljko. Slika je dar Julius Meinl Bonfanti klubu Azimut u ime dugogodišnje suradnje, a sliku su uručile autorica te predstavnica Julius Meinl Hrvatska, managing direktorica Katarina Zekić.

'Nemamo preference među klijentima, no Azimut je za nas jedan stvarno poseban kupac kojeg jako cijenimo. Imamo uspješnu i dugu suradnju i, eto, ovo je jedna živa priča baš kao kava koja nije gotov proizvod već živa priča. A takav je i ovaj prostor. Svaki put kad dođete vidite nešto novo. S Azimutom smo povezani od samih početaka kroz platforme, suradnje s umjetnicima, razne promocije. I ovim želimo istaknuti važnost partnerskog odnosa u današnje vrijeme', kazala je prilikom uručenja slike, Katarina Zekić, managing director u Julius Meinl Hrvatska.

'Hortus Botanicus' donosi detalj iz botaničkog vrta u Beču te slika nije izabrana nasumično već s idejom da upravo tim svojevrsnim simbolom Beča na suptilan, neupadljiv način poveže glavni grad Austrije, kao mjesto porijekla Juliusa Meinla, i Šibenik. 'Na ovaj smo način donijeli duh Beča u Šibenik', poručili su predstavnici.

'Moja priča s Juliusom počinje kad sam prošla na njihovom natječaju i pobijedila s muralom u Beču. Nakon toga smo samo nastavili suradnju s kojom je, među ostalim, došlo i do stvaranje ove slike. Spletom okolnosti slika je završila u ovom predivnom klubu koji je možda najbolje moguće mjesto gdje rad može završiti budući da potiču mlade i možda manje poznate umjetnike. Ja sam jako zadovoljna zbog toga i sjajan je osjećaj. Sretna sam', poručila je slikarica Maja Suvaljko iz šibenskog Azimuta gdje je u trajnom vlasništvu ostavila svoj rad koji će krasiti galerijski prostor kluba.

'Ovakva su događanja potvrda ne samo kvalitetnog partnerskog odnosa nego i kvalitetnog rada i nas u Azimutu koji smo zaista ponosi na sve što smo dosad napravili u kulturi i naših partnera u Juliusu Meinlu koji su ovim jasno dali do znanja da prate što radimo i to jako cijenimo', kazao je Hrvoje Jelković u ime Azimuta.

Vaša reakcija na temu