Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / Instagram DVA MJESECA OD SMRTI Partnerica Marka Babića otkrila u čemu je pronašla utjehu

DVA MJESECA OD SMRTI Partnerica Marka Babića otkrila u čemu je pronašla utjehu

'Najviše me bilo strah hoće li cure biti dobro'

Dva su mjeseca prošla od kada je arhitekt i autor bestselera Marko Babić izgubio bitku sa sarkomom. Uz njega je uvijek bila nevjenčana supruga Tina Biloglav. Cijenjena arhitektica i majka četverogodišnje Tonke i godinu i pol mlađe Luce otkrila je za Story kako danas izgleda njihov život i jesu li se počele privikavati na 'novo normalno'.

Veliku utjehu našla je u zajednici koja se na Instagramu okupila oko njezina supruga koji je ondje, ali i u knjizi 'Putovanje zvano igra' opisao svoju borbu sa zloćudnom bolešću i time pružio utjehu i podršku tisućama ljudi koji su i sami u sličnoj situaciji. Baš zato nastavlja gdje je stao i cilj joj je organizirati humanitarni koncert, objaviti nastavak knjige, ali prije svega u svakom trenutku uživati s kćerkicama.

'Prije nisam bila svjesna koliko se ponavlja, ali i koliko se mladim obiteljima događa ovo što se nama dogodilo. Na Instagramu sam dobila jako puno poruka žena koje su to proživjele. Jedna je to prošla mjesec dana prije mene, jedna prije 30 godina - i tu shvatiš da su one našle način da na kraju budu dobro. To mi je puno pomoglo. Općenito mi jako puno pomaže njegova zajednica na Instagramu koja se sada preselila kod mene. 

Najviše me bilo strah hoće li cure biti dobro, hoće li to biti nešto što će ih pratiti idućih deset, dvadeset, trideset godina, ali javile su mi se žene koje su bile istih godina kao sada moje cure kada su izgubile oca i u porukama napisale - on je uvijek tu u našim mislima i svakoj našoj odluci. Cilj mi je tako ih odgajati - da je on uvijek tu i prije spavanja poljubim ih od tate i od mame. 

Prije nekoliko dana Tonka je naučila voziti bicikl bez kotača. Prošlog ljeta Marko ju je počeo učiti, to mu je bila velika želja, ali jako su ga leđa boljela i nije mogao. Čim je naučila, pogledala sam u nebo i ona me pitala: 'Što gledaš mama, je li tata vidi?' Uzvratila sam da tata uvijek vidi', rekla je za Story.

Vaša reakcija na temu