Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press DVODNEVNI DOGAĐAJ Programi Unije: CERV i Kreativna Europa na Korčuli – Što je novo?

DVODNEVNI DOGAĐAJ Programi Unije: CERV i Kreativna Europa na Korčuli – Što je novo?

Donosimo detalje

Korčula postaje središte za sve zainteresirane u kulturnom i kreativnom sektoru, kao i za one koji se bave promicanjem građanskih prava. Pridružite nam se na dvodnevnom događanju pod nazivom 'Programi Unije: CERV & Kreativna Europa – Što je novo?', koje će se održati 5. i 6. studenog 2024. godine u Centru za kulturu Korčula (Mala dvorana), na adresi Obala korčulanskih brodograditelja bb, 20260 Korčula, s početkom u 10 sati u utorak 5. studenog 2024. godine.

Predstavljanje Programa Unije organizira EUROPE Direct Korčula, u suradnji s Gradom Korčula, Deskom Kreativne Europe – Kultura pri Ministarstvu kulture i medija te Nacionalnom kontakt točkom programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) pri Uredu za udruge Vlade RH, a domaćin događaja je Centar za kulturu u Korčuli.

Događaj je osmišljen kako bi se predstavile najnovije mogućnosti za kulturni i kreativni sektor, kao i za promicanje građanskih prava kroz dva ključna programa Europske unije – Kreativna Europa i CERV.

Prvi dan, u utorak 5. studenog, pružit će se pregled programa Kreativna Europa – potprogram Kultura, koji podržava kulturni i kreativni sektor, te program CERV, koji promiče europske vrijednosti, građanska prava i jednakost. Također će se predstaviti aktualni natječaji i javni pozivi, uključujući trenutno otvoreni Poziv na dostavu prijedloga za Cirkulaciju europskih književnih djela 2025., koji otvara prilike za projekte prevođenja, objavljivanja i promocije europskih književnih djela.

Drugi dan, u srijedu 6. studenog, održat će se interaktivna radionica koja će sudionicima omogućiti razradu projektnih ideja kroz praktične primjere. Radionica će obuhvatiti proces prijave projekta putem portala Funding and Tender opportunities Portal (FTOP), s posebnim naglaskom na potrebnu dokumentaciju i ključne faze projektnog ciklusa.

Anera Stopfer i Željka Markulin, stručnjakinje iz Deska Kreativne Europe i Ureda za udruge Vlade RH, vodit će sudionike kroz oba dana događanja.

Sudjelovanje na događaju je besplatno, no registracija je obvezna putem Google obrasca dostupnog na sljedećem linku.

Iskoristite priliku sudjelovanja na ovom važnom događaju za umrežavanje, razmjenu iskustava i saznajte kako možete unaprijediti svoje projekte uz podršku koju pružaju ovi programi.

Vaša reakcija na temu