Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Instagram / Ecija Ivušić Ecija Ivušić osuđena jer je objavljivala fotografije s e-cigaretama

Ecija Ivušić osuđena jer je objavljivala fotografije s e-cigaretama

Dobila novčanu kaznu

Voditeljica i influencerica Ecija Ivušić Belošević (38) osuđena je jer je na svojem Instagram profilu objavljivala fotografije s e-cigaretama.

Prema presudi, od siječnja do travnja na Instagramu je objavljivala fotografije na kojima se ističu elektroničke cigarete. Objavljivala je storije i hashtagove vezane uz iste cigarete te ih tako promicala. 

Preko odvjetnika branila se kako njezine fotografije s određenom stvari ili proizvodom ne ukazuju da bi ta stvar ili proizvod bila elektronička cigareta ili bilo bilo koji proizvod iz navedenog zakona čija je promidžba zabranjena, piše Danica.hr

No iz nalaza sanitarne inspektorice koja je obavila izvide jasno je kako je Ecija Belošević sama otkrila da je sklopila ugovor s tvrtkom koja prodaje te e-cigarete 'radi promidžbe tog proizvoda na svojem Instagram profilu', što se potvrđuje i iz ugovora o suradnji.

Prema tom ugovoru, obvezala se da će na Instagramu objavljivati fotografije, hashtagove i storyje koji se odnose na jednokratne elektroničke cigarete. Iz izlista fotografija na Instagram profilu jasno se i vidljivo potvrđuje da je to i činila.

Proglašena je, dakle, krivom. Mora platiti 665 eura kazne te podmiriti troškove prekršajnog postupka u iznosu od 100 eura. Presuda je nepravomoćna.

Vaša reakcija na temu