Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
END-START Izložba u Studiju 21

END-START Izložba u Studiju 21

'Umjetnost u kontekstu'

U utorak, 21. svibnja s početkom u 20 sati u splitskoj galeriji Studio-21 otvara se izložba 'END-START' studenata polaznika kolegija 'Umjetnost u kontekstu' Odsjeka za kiparstvo splitske Umjetničke akademije. Izložba ostaje otvorena do 28. svibnja 2024.

Izložba je dio projekta 'Umjetnost u kontekstu', koji je proširenje postojećeg kolegija 'Umjetnost u kontekstu' u sklopu programa Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije u Splitu. Projekt se provodi u suradnji Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije u Splitu i udruge za kulturu Beat. 

Cilj projekta je prezentacija radova studenata-polaznika ovog kolegija, u okviru godišnje zajedničke izložbe. Namjera je na ovaj način aktivno uključiti studente u proces i omogućiti prezentaciju njihovih ideja, istraživanja i realiziranih radova. Osim što studente uključuje u aktivno promišljanje vlastite uloge i oblikovanje vlastite umjetničke prakse te njeno pozicioniranje unutar konteksta umjetničke scene, izložbom se ukazuje i na važnost diskurzivnog promišljanja i istraživanja individualnog umjetničkog izričaja unutar određenog konteksta. 

Izložba je definirana teorijsko-istraživačkim na temelju i temom unutar konteksta kolegija te proizlazi kao vidljivi rezultat kontinuiranog rada studenta tijekom semestra, odnosno akademske godine, pri čemu je upravo naglasak na procesu.

Pritom se potiče interdisciplinarnost i transmedijalno izražavanje te razvijanje vlastitih koncepata i metoda. Projekt se direktno nadograđuje na kompetencije koje se stječu u okviru kolegija, a koje između ostalog uključuju i osposobljavanje za samostalnu umjetničku praksu, artikuliranje ideje i njezinu komunikaciju, umjetničku suradnju s kulturnim i društvenim institucijama te produkciju i prezentaciju individualnog umjetničkog rada. 

Nadalje, projekt uključuje rad sa studentima u osmišljavanju, artikulaciji i realizaciji vlastite ideje, upoznavanje i pripremu s načinima njezine prezentacije te sudjelovanje u postavu izložbe i zajedničkom promišljanju njezinog koncepta.

Izlažu:
Fabio Vuković
Marko Ćurić
Petar Bosnić
Petra Perković
Pia Midžor

Mentorica je izv. prof. Tanja Ravlić.

Izložba je organizirana uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Zaklade Kultura Nova i Grada Splita.

Vaša reakcija na temu