Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Filip Kovačević Erika Krpan i Husein Hasanefendić Hus & Parni Valjak dobitnici Porina za životno djelo

Erika Krpan i Husein Hasanefendić Hus & Parni Valjak dobitnici Porina za životno djelo

Nagrada se dodjeljuje onima koji su obilježili hrvatsku glazbu

Upravni odbor Porina prestižnu nagradu Porin za životno djelo ove godine dodjeljuje Eriki Krpan te Huseinu Hasanefendiću i Parnom Valjku!

Porin za životno djelo dodjeljuje se umjetnicima koji su svojim trudom, radom i uspjesima obilježili hrvatsku glazbu, koji su se upisali u povijest i onima bez čijeg autorskog rada, vokala i talenta ne možemo zamisliti svijet glazbe. Ove godine to su muzikologinja, urednica, kulturna djelatnica i muzička spisateljica Erika Krpan te glazbenik i skladatelj Husein Hasanefendić Hus i Parni Valjak!

'Erika Krpan snagom je i beskompromisnošću, tvrdoglavo i uporno, kroz više od šest desetljeća profesionalnoga života 'između tonova', oblikovala našu sredinu i označila hrvatsku glazbu… Bogatom i raznolikom djelatnošću na različitim područjima glazbe zadužila je hrvatsku glazbenu kulturu rezultatima koji su našim prostorom odjeknuli prodorno i snažno, toliko da odjekuju i danas', napisao je Borko Špoljarić.

Siniša Škarica u tekstu o Huseinu Hasanefendiću Husu i Parnom Valjku, između ostalog, kaže:

'Sjećam se prvog preslušavanja krajem studenoga 1993. i zadovoljstva što se čitalo na licima probrana auditorija. Od prvih taktova 'Ljubavne', bolje rečeno, efektno prijetećeg intra pretočena u čvrsti stomp i militantni gitaristički riff do veličajna finala 'Molitve', usporedivog s najuspjelijim queenovskim postignućima; s porukama o važnosti namjere, mogućnosti izbora, o zaboravu, nadi, ranama rata, čežnji, iznad svega ljubavi i pitanjima, pitanjima... bez tzv. fillera - koji skoro redovito prate dugosvirajuća izdanja – sve, ama baš sve, nepogrešivo je govorilo da je riječ o novom remek-djelu u našoj pop-glazbi'.

Vaša reakcija na temu