Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ETNOGRAFSKI MUZEJ U SPLITU Otvara se izložba 'U ormaru i pred ogledalom'
Kultura Piše: Dalmatinski portal

ETNOGRAFSKI MUZEJ U SPLITU Otvara se izložba 'U ormaru i pred ogledalom'

'Raznolikost bogatog, elegantnog i skupocjenog načina odijevanja dalmatinskog plemstva'

U petak, 11. listopada u 12 sati u Etnografskom muzeju Split otvara se izložba 'U ormaru i pred ogledalom'.

'Izložbom nastojimo prikazati raznolikost bogatog, elegantnog i skupocjenog načina odijevanja dalmatinskog plemstva, a reinterpretiranu i originalnu odjeću izložiti kao pandan svečanoj nošnji kaštelanskog puka.

Uz nekoliko sačuvanih originalnih odjevnih predmeta i slika osmišljeni su i oblikovani novi kostimi koji još od 16. pa preko 17. i 18. stoljeća slijede utjecaj francuske mode', poručuju iz Muzeja.

Nela Martinčić iz Genina d.o.o. je kreirala i sašila odjeću kombinirajući različite elemente, a sve kako bi se dobili unikati koji u sebi sadržavaju stilizacije više prepoznatljivih povijesnih razdoblja.

Autorica izložbe je Sanja Acalija. Fotografije su snimili Tonko Bartulović i Igor Tomljenović. Restauracija originala potpisuje Volga Lopušinski, a postav izložbe David Milić, Zlatko Smoljko i Kristijan Bilić.

Organizatori su Muzej grada Kaštela i splitski Etnografski muzej. Pokrovitelji su kaštelanska Turistička zajednica te gradovi Kaštela i Split.

Vaša reakcija na temu