Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Europska premijera večeras na tvrđavi Gripe, talijanski gangsteri na Bačvicama

Europska premijera večeras na tvrđavi Gripe, talijanski gangsteri na Bačvicama

Nedjelja na FMFS-u

Netipičan gangsterski film 'Enea' u kojem talijanski redatelj Pietro Castellitto vješto spaja napetost s melankolijom, večeras u sklopu FMFS-a ima svoju hrvatsku premijeru u Ljetnom kinu Bačvice.

U filmu koji je prvi put prikazan na festivalu u Veneciji pratimo mladića Eneu koji je na pragu tridesete, nema posao ni životni cilj, a dane provodi u hedonizmu i noćnim provodima. Kada od lokalnog mafijaškog bossa dobije ponudu da proda dvadeset kilograma kokaina, prihvaća je iz puke želje za novom avanturom.

Publika na Bačvicama će prva pogledati i kratki film 'More među nama' u kojem je Lun Sevnik za glavne uloge angažirao Leona Lučeva i Bruna Mihanovića, a osvojio je nagradu žirija mladih na filmskom festivalu u Trstu.

U kinu na tvrđavi Gripe i jedna europska filmska premijera. U programu 'Druga strana Mediterana' u kojem FMFS baca fokus na kinematografiju zemalja Južne Amerike prikazuje se film 'Malu' koji nas vodi na ulice Rio de Janeira. Briljantna izvedba brazilske glumice Yare de Novaes dominira ovom realističnom i snažnom obiteljskom pričom temeljenom na odnosu redatelja Pedra Freire i njegove majke.

Prethodit će 'Čopor' Marka Jukića koji je s ovim filmom sudjelovao i na FMFS-ovoj radionici razvoja scenarija i projekata, a koji se van konkurencije prikazuje u programu 'Ješke'.

Nedjelja na FMFS-u ima i dva besplatna programa na dvije lokacije. U 17 sati u kinoteci Zlatna vrata prikazuje se sedam kratkih animiranih filmova za djecu od 7 i više godina, a u suradnji s festivalom animacije i gejminga BLON iz Litve. U sinoć otvorenom kinu Portaula, na travnatoj površinu uz sjeverni ulaz u Dioklecijanovu palaču, od 21.30 sati gostuje Cinehill Film Festival s kratkometražnim filmovima prikazanim u njihovu natjecateljskom programu.

Vaša reakcija na temu