Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Europska turneja Splitskog gitarističkog kvarteta kreće iz Luksemburga

Europska turneja Splitskog gitarističkog kvarteta kreće iz Luksemburga

Bit će to već treći koncert Splićana u toj zemlji u zadnje tri godine

Splitski gitaristički kvartet u srijedu, 31. siječnja, s početkom u 20 sati gostuje u prostoru Foyer européen (10, rue Heine) u Luksemburgu (ulaz slobodan). Bit će to već treći koncert splitskih gitarističkih majstora u Luksemburgu u zadnje tri godine. Po prvi put splitski će kvartet u Luksemburgu, uz organizacijsku podršku Hrvatskog društva Luksemburg i Club de musique (Glazbeni krug europskih institucija), izvesti samo djela hrvatskih skladatelja za gitaru. Na programu će tako biti kompozicije Ivana Padovca, Slavka Fumića, Željka Brkanovića, Frane Paraća, Borisa Papandopuloa, Vlade Sunke, Ante Čaglja, Miroslava Miletića i Ivana Božičevića.

Samo nekoliko dana kasnije, 3. veljače, splitski će kvartet održati koncert u okviru 5. međunarodnog festivala komorne glazbe u Torreperogilu (Andaluzija, Španjolska).  Posebno je važno istaknuti nastup Splitskog gitarističkog kvarteta koji je na rasporedu 5. veljače 2018. u zgradi sofijske filharmonije u glavnom gradu Bugarske. Naime, sofijska filharmonija povodom predsjedanja Bugarske Europskom unijom u prvih šest mjeseci 2018. organizira ciklus koncerata pod nazivom 'Musica Europa 2018' na kojima će nastupiti glazbenici iz država članica EU-a koji će izvoditi djela skladatelja iz svojih matičnih zemalja. Upravo je Splitskom gitarističkom kvartetu pripala čast predstavljati Hrvatsku u tom ciklusu i na koncertu izvesti program sastavljen isključivo od djela već spomenutih hrvatskih autora za gitaru.

Splitski gitaristički kvartet osnovan je 2010. godine s težnjom obogaćivanja hrvatske i splitske gitarističke scene. Kvartet čine nagrađivani splitski gitaristi, bivši učenici i studenti splitskih glazbenih škola i Umjetničke akademije Kajo Milišić, Josip Dragnić, Goran Cetinić Koća i Martin Andrijašević.

Vaša reakcija na temu