Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot (Youtube) EUROSONG 2023. Ukrajinci opet vode na kladionicama

EUROSONG 2023. Ukrajinci opet vode na kladionicama

Poslušajte pjesmu

Tijekom veljače većina europskih zemalja izabrat će svoje predstavnike za Eurosong. Za sada su samo Nizozemska, Izrael, Belgija, Albanija i Ukrajina izabrale pjesme koje će ih predstavljati, dok Slovenija i Cipar imaju samo ime izvođača, piše Index.

Četiri mjeseca prije početka Eurosonga kladionice su otvorene i uvjerljivo vodi - Ukrajina. Kladionice ukrajinskom sastavu TVORCHI i pjesmi Heart of Steel daju čak 16% šanse za pobjedu iako se većina pjesama još ne zna.

Impozantnih 10% šansi za pobjedu ima i Švedska, koja također nije odabrala pjesmu.

Tko su TVORCHI?

Ukrajina je izabrala predstavnika za natjecanje za pjesmu Eurovizije još u prosincu u kijevskoj podzemnoj stanici pretvorenoj u ratno sklonište. 

TVORCHI je elektro pop duo koji čine Andrij Guzuljak i pjevač Jeffery Kenny, a osnovan je 2018. u Ternopilu. Glazbenici su se upoznali na studiju farmacije na zapadu Ukrajine. Izabrani su da predstavljaju Ukrajinu na Eurosongu i to je njihov najveći uspjeh dosad. 

Pobjednik prošlogodišnjeg Eurosonga bio je Kalush Orchestra iz Ukrajine. Kijev je ostvario pravo prijenosa Eurosonga 2023. godine, ali zbog sigurnosnih problema izazvanih ruskim ratom Britanija će biti domaćin događaja.


Vaša reakcija na temu