FEŠTA O' KONJA I TOVARA STAREGA SPLITA Ne propustite vožnju dvopregom u petak na Matejuški

FEŠTA O' KONJA I TOVARA STAREGA SPLITA Ne propustite vožnju dvopregom u petak na Matejuški

Manifestaciju organizira splitski ZOO vrt, a zbog sanacije park šume, ne može se održati na Marjanu

U splitskom Zoološkom vrtu su pri kraju pripreme za 'Feštu o' konja i tovara starega Splita' koja će se održati u petak na Matejuški. Početak manifestacije je u 18 sati, a od Matejuške do Zvončaca, po prvi put u zadnjih 70 godina, organizirat će se vožnja arhaičnom kočijom - dvopregom. Osim toga, prezentirat će se i edukativne 'Marjanske magareće staze' s njihovim magarcima Marinom i Kažimirom.

- Kočiju vozi jedan od ponajboljih iskonskih šaptača konjima Božo Majić Zec, a u zaprezi su profesionalni konji Sokol te Vila Čikita Zenta. Nastupa ženska klapa 'Marjanke' s obradom arije I. Tijardovića 'Mala Floramye' te KUD Brodosplit koji će izvesti 'Splitski ples'. Svim zaljubljenicima lipih starih običaja nudimo i besplatnu degustaciju fritula, a posebna pohvala našim meštrima kojima je bio veliki izazov u kratko vrijeme reparirati povijesnu kočiju u vozno stanje - najavljuje Jasna Bilač iz splitskog ZOO vrta.

Dodaje da iako su od srca željeli i planirali voziti i Marjanom, kako bi promovirali našu starinu i pružili nesvakidašnju mogućnost vožnje kočijom domaćim i stranim posjetiteljima te sugrađanima, zbog sanacije šume to neće moći realizirati ovaj put.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(46895, "");
Pregledaj komentare