Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Festival adventskih radosti u Splitu: Koncerti, kuhano vino i fritule, dječji program...

Festival adventskih radosti u Splitu: Koncerti, kuhano vino i fritule, dječji program...

Sajam u Dioklecijanovim podrumima svečano će biti otvoren u subotu u 17 sati

Sve je spremno za Festival adventskih radosti koji se održava u Dioklecijanovim podrumima. Na sajmu u Podrumima moći će se kupiti probrane blagdanske delikatese: slavonski sirevi, suhomesnate delicije, imotske rafiole i torte, splitske torte i blagdanski kolači, najbolje kutjevačke graševine, maslinova ulja, med, voćne slastice i zimnica, a bit će tu i unikatnih darova, aranžmana, nakita. 

Humanitarne udruge organizirat će i prigodnu prodaju ukrasa i aranžmana, radionicu obrade gline vodit će udruga ANST – Split, a Snježana Matić Lasić podučit će posjetitelje kako napraviti božićne ukrase.

Svečano otvaranje predviđeno sajma predviđeno je za subotu, 6. prosinca, u 17 sati, kada će se dočekati sveti Nikola koji će prirediti iznenađenja i darove za djecu. Nakon toga, u 18 sati, u dvorani istočnog dijela Podruma održat će se prigodni koncert posvećen sv. Nikoli u organizaciji udruge Veli Varoš. Nastupit će Pjevačko društvo Marjan, Ženska klapa Marjanke, tenor Slađan Radić, Mario Puhalović (gitara), članice Splitskog komornog djevojačkog zbora i Zbora sindikata umirovljenika Amfora

Svim posjetiteljima ulaz je slobodan, a nakon koncerta svi će se zagrijati uz fritule i kuhano vino.

- Za posjetitelje sajma posebno ističemo mogućnost fotografiranja u Zimskoj bajci koju im nudi Fotoakademija Split. Posjetitelji, a posebno oni najmlađi, moći će uživati i fotografirati se u šumi pod snijegom sa snjegovićem, medom ili saonicama. Pozivamo roditelje, djedove i bake da dovedu svoje mališane na ovo neponovljivo fotografiranje, da im pruže nezaboravnu uspomenu u ovo blagdansko vrijeme - poručuju organizatori iz tvrtke Spalatum D.M.C.

U subotu 13. prosinca, na Sv. Luciju, u 18 sati će se u dvorani istočnog dijela Podruma održati Adventski koncert Hrvatskog katoličkog glazbenog društva Podstrana koji će izvoditi božićne evergreene. Ulaz je također besplatan.

Program se nastavlja Adventskim koncertom klapa u petak, 19. prosinca, s početkom u 19 sati.

Najmlađi će doći na svoje u nedjelju, 21. prosinca, u 18 sati, kada će se održati lutkarska predstava Novogodišnji šušur, a tada će se moći družiti s Djedom Božićnjakom.

U Podrumima će biti izložen i adventski vijenac s manifestacije Gastroadvent kojeg su izradili sudionici festivala HANDS – Snježana Matić Lasić i učenici Obrtne tehničke škole Split s profesoricom Gordanom Zvjerković.

Bit će organizirana i nagradna igra za sve koji se fotografiraju kraj tog vijenca, te fotografiju objave na Facebook stranici Gastroadventa...

Vaša reakcija na temu