FESTIVAL PRŠUTA Najbolji domaći proizvodi u petak i subotu bit će u Drnišu

FESTIVAL PRŠUTA Najbolji domaći proizvodi u petak i subotu bit će u Drnišu

Uz dobru spizu, Turistička zajednica je organizirala i odličan zabavni program

U Drnišu se u petak i subotu održava 6. međunarodni festival pršuta na kojem će se okupiti najbolji proizvođači iz Hrvatske, BiH i Crne Gore. Sudjeluje dvadesetak ponajboljih proizvođača pršuta, a uz pršute, posjetitelji na Poljani će moći kušati i izravno od proizvođača kupiti i pečenicu, pancetu, sir, vino, soparnik, med, rakije i druge domaće proizvode. 

- Uz vrhunsku domaću gastronomiju, dvodnevni festival donosi i pregršt kulturnih i zabavnih događaja. Jedna od novosti u organizaciji festivala je vrijeme početka događanja od 19 sati. Događanja su predviđena za večernji termin jer je izlaganje suhomesnatih proizvoda na jakom ljetnom suncu proteklih godina stvaralo probleme izlagačima i utjecalo na ukupni doživljaj za posjetitelje. Stoga je ove godine sav program koncentriran u večernjim satima, kada je ugodnija temperatura za degustacije, zabavu i boravak na otvorenom prostoru - poručuju iz Turističke zajednice Drniš.

Otvorenje festivala će voditi Mirko Fodor, a nakon pozdravnih govora, festival će biti otvoren revijalnim natjecanjem uzvanica u rezanju pršuta. Slijedi dodjela nagrada najboljim proizvođačima i proglašenje ovogodišnjih šampiona. Djeca će se zabaviti izrađujući predmete od drveta s majstorom Ivanom Mlađom Tomićem. Obrtnička komora Šibensko-kninske županije počastit će posjetitelje specijalitetima od domaćih namirnica, a kulturno stvaralaštvo drniškog kraja predstavit će Gradski pjevački zbor Neuma, pjesnik Frane Bilić, tamburaški sastav 'Krsto Odak' i klapa Drniš. Zabavni dio programa zaokružit će klapa Kampanel nastupom od 22 sata do ponoći.

- Drugi dan festivala donosi novo uživanje u gastronomiji  i izvrstan glazbeni program. Za dječju zabavu pobrinut će se JU NP Krka sa svojim edukativnim radionicama. Kužinavat će nam meštri iz Udruženja obrtnika Kaštela. Za dobro raspoloženje pobrinut će se Gradski puhački orkestar Drniš, Kulturno umjetnička udruga Miljevci i vrhunski drniški glazbenici okupljeni u sastav prigodnog imena – The Smoked Ham. Vrhunac zabavnog programa bit će nastup klape Iskon, čiji će hitovi odzvanjati Poljanom do ponoći, nakon čega će festival biti zatvoren uz vatromet - najavljuju iz TZ-a.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(50118, "");
Pregledaj komentare