Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Flamenco za kraj uspješne Bajamontijeve sezone! Spoj gitare, pjevanja i plesa vrhunskih umjetnika
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Flamenco za kraj uspješne Bajamontijeve sezone! Spoj gitare, pjevanja i plesa vrhunskih umjetnika

Virtuoz na gitari Morenito de Triana, svjetski poznati plesač Ángel Muñoz i plesač Mitja Obed po prvi put pred splitskom publikom

Hit okupljalište Bajamonti ovog četvrtka, 12. svibnja, s početkom u 20 sati zaključuje više nego uspješnu sezonu glazbenih i plesnih evenata te s ponosom najavljuje šlag na kraju - strastvenu večer flamenka, kada na Prokurative dolazi internacionalni trojac kojeg čine pjevač i virtuoz na gitari Morenito de Triana, svjetski poznati plesač Ángel Muñoz i plesač Mitja Obed. Riječ je o međunarodnoj suradnji istinskih umjetnika, koji će u Split donijeti dašak španjolske kroz sinergiju plesa, gitare i pjevanja. 


Morenito de Triana (Stanislav Kohútek) slovački je flamenco gitarist, aktivan na sceni više od 25 godina, a formirao se uz španjolske majstore gitare kao što su Gerard Nuňez, Niño de Pura i Jose Manuel Tudely. 1999. dobiva priliku svirati u čast Paca de Lucije uoči njegovog koncerta u Pragu, 2002. postaje prva gitara u skupini flamenco plesača Juana Polvilla te s njim nastupa diljem svijeta. Finalist je na Concurso Regional de guitarra flamenca de Niño Ricardo u Sevilli i na prestižnom španjolskom festivalu La Union.


Ángel Muñoz rođen je u Córdobi u Španjolskoj, solista je Compañía Ziryab Danza i primatelj nagrade La Mejorana na Državnom natjecanju flamenka u Córdobi. Surađivao je s ansamblom José Antonio, s gitaristom Mariom Cortésom, gostovao je u izvedbi gitarista Pace Peñija i kao prvi solist u plesnom ansamblu plesačice Maríe Pagés.



Mitja Obed kao flamenco plesač prvo se usavršavao u rodnoj Sloveniji. Ubrzo odlazi u Madrid te na akademiji Amor de Dios polazi satove kod zvučnih imena kao što su La Lupi, Maria Juncal, Alfonso Losa, Joaquin Grilo i brojni drugi. Surađuje s brojnim umjetnicima iz Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Španjolske.

Split je dobio istinsku platformu za kulturna i zabavna događanja 

Bajamonti je posljednjih mjeseci potvrdio status jednog od najpoželjnijih mjesta za izlaske u gradu, koje spretno pomiruje odličan izbor hrane sa selekcijom kvalitetnih glazbenih i umjetničkih tjednih događanja, među kojima možemo izdvojiti nastupe ‘džepnog’ mjuzikla Cabaret à la carte, jazz sastava Black Coffee, salsa kolektiva Mambo Madness, dalmatinskog tenora Vladimira Garića, Ive Perkušića & Fado 5 te nastupe brojnih rezidenta kao što su gitarski gipsy jazz duo Kajo & Maki, DJ-i Ante Jakir, Luka Barbić i Kid Va.

Split je dugo čekao na mjesto za večernje izlaske, koje drži ozbiljan korak za modernim svjetskim ugostiteljima.


Bajamontijevi specijaliteti uz bogati program nastupa dobivaju aromu koja je nedostajala, a koja je umjetničkoj sceni pružila još jednu pozornicu. Dakle, svaki put kada vam kroz glavu prođe misao da nemate gdje izaći predlažemo vam da bacite oko na Bajamontijeve društvene mreže - jer tu se uvijek nešto odlično kuha.


Rezervacija za strastvenu flamenco večer uz internacionalne virtuozne umjetnike uključuje obaveznu konzumaciju jela iz Bajamontijevog à la carte menija, a možete je potvrditi pozivom na 021 341 033 ili 098 9072 167

Vaša reakcija na temu