FMFS: Oscarom nagrađena 'Fantastična žena' i uzbudljiva ljubavna afera Palestinca i Izraelke

FMFS: Oscarom nagrađena 'Fantastična žena' i uzbudljiva ljubavna afera Palestinca i Izraelke

Publiku je osvojio turski film 'Leptiri'

Splitska publika ovacijama je nagradila turski film 'Leptiri' koji je sinoć premijerno prikazan u sklopu Festivala mediteranskog filma u ljetnom kinu Bačvice. Redatelj Tolga Karaçelik i glavna glumica Tugce Altug nakon projekcije rekli su da su oduševljeni što je rasprodano gledalište FMFS-a reagiralo na taj način, te kako su se 'zahvaljujući toplom prijemu u Splitu iznova zaljubili u svoj film'.

Na istom mjestu večeras će se u 21.30 sati premijerno Hrvatskoj prikazati 'Izvještaji o Sari i Saleemu' redatelja Muayada Alayana. Svoj festivalski život ovaj uzbudljivi palestinski film započeo je na Rotterdamu gdje je odmah osvojio dvije nagrade. Ljubavna afera između oženjenog Palestinca Saleema i udane Izraelke Sare odvija se u Jeruzalemu, a uz to što se bore s propastima svojih brakova cijela priča poprima opasnu političku dimenziju nakon što budu viđeni u krivo vrijeme na krivom mjestu.

Prije centralnog filma večeri, na Bačvicama će se u programu 'Ješke' prikazati i 'Ultra' redatelja Igora Jelinovića koji se odvija na poznatom glazbenom festivalu na Poljudu.

- Prava poslastica je i u kinoteci Zlatna vrata od 19 sati. Po prvi put u Splitu prikazuje se 'Fantastična žena' za koju je Sebastián Lelio u ožujku osvojio Oscara za najbolji strani film. Uvodna 'Ješka' animirani je film 'Manivald' Chintis Lundgren, koja je na FMFS-u već osvojila nagradu za svoj prvi kratkometražni uradak - poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14