Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivan Boban i Josip Radić FOTO Casablanca Dentelli

FOTO Casablanca Dentelli

Eventi o kojima se priča

Proslava pete godišnjice Stomatološke klinike Dentelli, zapravo je bila veoma dopadljiv i originalan event, ovaj put pod tematskim nazivom Casablanca. Naravno radi se o filmu Casablanca, romantičnoj drami čija radnja je smještena u marokanski grad i događa se 1942. godine a najčešće se vezuje za glavne glumce Humphrey Bogarta i Ingrid Bergman.

Iako nitko nije očekivao da Casablanca postane nešto više od prosjeka, film je osvojio tri Oscara. Najbolje o tome govori i podatak da je cijeli film snimljen u studiju Warner Brosa i samo je jedna scena snimljena u eksterijeru daleko od Casablance, tako da na ovom eventu nije bilo teško dočarati atmosferu iz filma. Tome su svakako pripomogla većina uzvanika koji su garderobu i styling prilagodili klasičnoj eleganciji iz tog doba.

Iako automobili nisu u glavnom fokusu, film 'Casablanca' iz 1942. godine je klasik Hollywooda i ima značajnu povezanost sa automobilima iz tog vremena. Oni svakako pomažu gledateljima da se uključe u vrijeme i mjesto radnje filma, a koriste se i za prikazivanje statusa i društvene pozicije likova, što sve zajedno doprinosi autentičnosti filma.  

Automobile iz 1940-ih je najčešće odlikovao klasičan dizajn sa zaobljenim oblicima, kromiranim detaljima uz prepoznatljivu veliku rešetku hladnjaka. Upravo Citroën Traction Avant, koji je postavljen pred sam ulaz, idealan je model koji je najbolje dočarao atmosferu iz filma.  Poznat po svom aerodinamičnom dizajnu i eleganciji ovaj model oduševio je sve uzvanike koji nisu propustili prigodu ovjekovječiti ovaj događaj uz ovaj automobilski klasik.

Automobili kao što je Citroën Traction Avant, postali su simboli slobode i prosperiteta, ubrzo su postali dio popularne kulture te ne čudi da su se često koristili u filmovima. Ovaj pravi oldtimer izmamio je osmijehe svih, a pogotovo onih čija je garderoba došla do izražaja upravo u kombinaciji s ovim automobilom.

Kompletnoj atmosferi iz kultnog filma Casablanca doprinjela je i glazba koju su za ovu prigodu priredili DJ Matthew Bee u kombinaciji sa svirkom i vrhunskom izvedbom orkestra The Ministry Of Swing čiji je originalan zvuk sve odveo u četrdesete godine prošlog stoljeća.
Likovi, dijalozi i glazba iz filma Casablanca postali su legendarni, a eventi Dentelli oni o kojima se priča.

Vaša reakcija na temu