Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran FOTO Jutro otvorenih vrata Etnografskog muzeja u Splitu

FOTO Jutro otvorenih vrata Etnografskog muzeja u Splitu

Druženje uz glazbenu selekciju KLFM-a

U splitskom Etnografskom muzeju upriličeno je jutro otvorenih vrata, odnosno 'Radio u muzeju, druženje uz glazbenu selekciju KLFM radija .

Ulaz je bio slobodan, a posjetiteljima je omogućeno stručno vodstvo kroz izložbu 'Tuć' more' (zajednička izložba Hrvatskog pomorskog muzeja Split i Etnografskog muzeja Split) te stalni kroz postav. Moglo se sudjelovati i u pop-up radionici.


'Jeste li znali da je Etnografski muzej Split najstariji etnografski muzej u Hrvatskoj? 

Od svoga osnutka Muzej je mjesto kontinuiranog rada na promociji bogate materijalne i nematerijalne baštine. U postavu Muzeja predstavljena je izrazito vrijedna etnografska građa koja posjetitelja upoznaje s nekadašnjim životom Splićana, stanovnika priobalja, otoka i Dalmatinske zagore.

Prostor muzeja nalazi se na zapadnom dijelu Dioklecijanova carskog stana na mjestu gdje su bile Dioklecijanove spavaće sobe. U sklopu muzejske zgrade nalazi se i Crkva sv. Andrije de Fenestris iz 7. stoljeća, jedna od najstarijih crkvica u Palači. Iz prostora Muzeja posjetitelj može doći na renesansu terasu smještenu na obodu nekadašnjeg svoda Vestibula', poručuju iz muzeja. 

Cilj je otvaranje muzeja lokalnoj zajednici i pozivanje šire javnosti na upoznavanje fundusa i različitih oblika muzejske djelatnosti.

Vaša reakcija na temu