Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO Naše novinarke okušale su se u drift vožnji, pogledajte kako im je bilo

FOTO/VIDEO Naše novinarke okušale su se u drift vožnji, pogledajte kako im je bilo

'Pokušavamo omladinu usmjeriti s ceste na stazu', poručio je Adrian Petričević koji se natječe na auto drift spektaklu na Poljudu

Počeo je dvodnevni auto drift spektakl u Splitu na Poljudu - Donut. Od Adriana Petričevića, Ive Znaora, Nikole Ilića i brojnih drugih top vozača, u Split su stigli i entuzijasti iz Njemačke, Švedske, Austrije, Slovenije i BiH kako bi uživali u ovoj adrenalinskom sportu. Porazgovarali smo s nekima od njih. 

- Zanimali su me auti i motori otkada znam za sebe. Prije sam bio malo luđi i to pokazivao na cesti. Od prije par godina prebacio sam sve snage na stazu. Kao što možete vidjeti, napravio sam auto i idem na natjecanja, a dosta toga sam i osvojio. Pokušavamo omladinu usmjeriti s ceste na stazu. Ovdje smo organizirali najveći drift event na Balkanu. Što više mladih da vidi to i ulože vrijeme i novac u pravu stvar, a ne da divljaju na cesti - rekao je Adrian Petričević, koji je jedna od najvećih zvijezda ovog događaja, a kojeg su brojna mladi, ujedno i sudionici Donuta, prozvali uzorom.

- Nisam idealan uzor niti mogu nekome to biti, ali radim puno toga pozitivnog. Ipak, u nečemu se trudim i radim cijeli dan. Evo ovaj auto smo napravili uz pomoć YouTube kanala. To može i drugima biti motivacija da sami započnu nešto raditi i trude se u tome uspjeti - zaključio je Petričević.

Fotogalerija: Donut drift 

Prvi automobil, kaže, kupio je sa 16 godina. Riječ je bila o starijem automobilu u vrijednosti od 400 eura. Adrian Petričević nije jedini koji je u tako mladoj dobi krenuo voziti, naime, najmlađi sudionici utrke su 13-godišnji Fran Černjul i 15-godišnji Toma Ostojić.

- Najmlađi sam u Hrvatskoj. Aktivno sam počeo ovo pratiti s 10 godina, a zanimati se s 8. Ove godine sam počeo i voziti. Učio sam se sam, a prva vožnja mi je bila po kiši. Mama i tata su ne gledali i oduševili su se - kazao je Fran Černjul.

- Kada sam imao 9 godina vozio sam prvo auto i to je bio Smart, a s 11 sam dobio prvi automobil. Krenuo sam u ovaj sport uz podršku mog tate bez kojeg to ne bi bilo moguće. On mora potpisati izjavu u kojoj mi daje dozvolu da se ovim bavim. Treniram samo kada imam neku utrku, jer kod nas nema staza za drift. Imam još dosta vremena i trebam odraditi puno treninga da bih bio dobar. U budućnosti mi je san jednom se popeti na prvo mjesto - otkrio je Toma Ostojić, kojem je uzor Ivo Znaor - vozač koji je ovaj sport prvi doveo u Split.

- Privuklo me prije 15 godina. Oduvijek sam volio aute. Moji prijatelji i rođaci, cijela ta ekipa s kojom sam se družio, uživali su u tome. U 2010. godine su me uspjeli nagovoriti da kupim auto i tada sam se počeo baviti driftom. Tako je sve počelo, a zanimljivo je kako sam bio prvi koji je počeo voziti drift u Splitu i recimo da sam donio tu disciplinu u grad. Drago mi je da se nakon 14 godina održava nešto ovakvo - kazao je Ivo Znaor, koji je zahvalan svima koji sponzoriraju ovaj sport.

- Gume su najveća stavka, za jedan vikend utrka potrošimo oko 60 guma. Možda u jednu ruku nismo normalni, ali ovo je naša ljubav, adrenalin i čast jer biti dijelom nečeg što ne može svatko je poseban osjećaj - poručio je Znaor, a s njim se složio i Toni Munivrana.

- Na prvu me privukla ljubav, adrenalin me zadržao, kada probate sve će vam biti jasno - zaključio je.

Na splitskom izdanju DONUT-a moći će se vidjeti i brojne poznate osobe, a one hrabrije sigurno će htjeti iskusiti drift iz prve ruke – vožnju u drift taxiju u pratnji profesionalnih vozača. Ta će mogućnost biti dostupna i posjetiteljima. Tako smo se i mi odlučili okušati u drift vožnji, a kako je to izgledalo pogledajte u videozapisu.

@dalmatinskiportal Naše novinarke okušale su se u drift vožnji, kako je to izgledalo pogledajte u videozapisu. Naime, započeo je dvodnevni auto drift spektakl u Splitu na Poljudu - Donut. Pristigli brojni poznati vozači od Adriana Petričevića, Ive Znaora, Nikole Ilića i brojnih inozemnih zaljubljenika u ovaj sport. #drift #auto #donutdrift #ivoznaor #adrianpetricevic #splithrvatska #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu