Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO/VIDEO Uskoro u Hrvatskoj Legendland, najveći tematski i vodeni park, nalik onima u Saudijskoj Arabiji i Kataru
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

FOTO/VIDEO Uskoro u Hrvatskoj Legendland, najveći tematski i vodeni park, nalik onima u Saudijskoj Arabiji i Kataru

Inspiriran hrvatskom poviješću i mitologijom, ukupno vrijedan više od milijarde eura

Usprkos činjenici da Hrvatska broji milijune turista, još se uvijek ne može pohvaliti zabavnim parkovima svjetskoga ranga. Uz to što ne zadovoljava adrenalinske aspiracije tog tipa stranih gostiju, i hrvatske su obitelji primorane putovati u druge zemlje, uglavnom Italiju, pri čemu troše i po nekoliko tisuća eura za jedan posjet. 

Prepoznao je to poduzetnik s Bliskog istoka Hesam Qaydi. Nakon godina posvećenih istraživanju tržišta konstatirao je kako je naša zemlja investicijski raj. Spreman je sada za izvanredan projekt tematskog parka na zagrebačkom području, najvećeg u Hrvatskoj, naziva Legendland koji bi svjetlo dana trebao ugledati na ljeto 2027. 


Legendland bit će prvi i jedini tematski park u Hrvatskoj inspiriran hrvatskom poviješću i mitologijom. Istovremeno i poprilično 'moderan', uzmemo li u obzir ekološku osviještenost - moći će se, naime, pohvaliti nultom stopom emisije CO2 kao i 100-postotnom reciklažom otpada.  

Vrijedan je 500 milijuna eura, pri čemu ukupna investicija s pripadajućim vodenim parkom, hotelima i restoranima doseže više od vrtoglavih milijardu eura. Obuhvatit će više od 40 atrakcija, među kojima su Intamin Mega coaster (126 km/h, 70 metara visine),  Intamin Gyro drop (115 km/h, 100 metara visine), Intamin Launch Coaster Batman (45 metara visine), ali i brojne druge čije se specifikacije mogu pronaći na službenoj stranici www.legendland.hr

U okviru ovoga golemoga projekta otvorila se prilika i za hrvatske tvrtke. Sve one zainteresirane za promidžbu ili prodaju svojih svojih proizvoda i usluga zahtjeve mogu slati na info@legendland.hr. Primjerice, za hrvatske proizvođače automobila ili brodova može se izdvojiti određeno područje ili pak atrakcija.

Atrakcije će, inače, biti raspoređene u šest različitih tematskih zona. 

Zona 1 - Neanderthalica - nadahnuta je mnoštvom arheoloških nalazišta diljem Lijepe Naše, ponajprije nalazištem krapinskih neandertalaca. Uronit će posjetitelje u pretpovijesni svijet koji obiluje fantastičnim zvijerima i herojskim neandertalcima. 

Antiquitica - zona 2 - temelji se na višestrukim vezama Hrvatske i klasicizma s arhitekturom antičke Grčke, Rimskoga Carstva i doba Bizanta. Posjetitelji će u ovoj zoni biti okruženi rimskim tržnicama, monumentalnim grčkim hramovima i bizantskim kupolama te će osluškivati priče o borbama drvenih civilizacija sa zmajevima i divovima. 


Zona 3 koja nosi naziv The First Kingdom evocirat će srednjovjekovno doba čija se estetika povezuje s fantasy žanrom. Ondje će se konstruirati poznati fantastični kako krajolici tako i likovi - vitezovi u sjajnim oklopima, borbe mačevima, zastrašujuća hrvatska čudovišta. 

Dolazak Mlečana na dalmatinsku obalu nagovijestio je novo doba za to područje, uz nove arhitektonske ideje, renesansna promišljanja, tehnologiju i kulturu. Okosnica je to dizajna zone 4 kojoj je dodijeljen naziv Luka Renaissance. 

Misteriozna, labirintska zona 5 - Gothica - inspirirana je hrvatskim gradovima u 17. i 18. stoljeću, odnosno iz doba Habsburgovaca. Uz to, vještice i vampiri vrebat će iza svakog ugla. 

Zona 6 - The Tesla Institute for Time Travel & Monsters - pripada 20. stoljeću. Smjestit će se u središte parka te će iz nje počinjati put u prethodno navedena povijesna razdoblja. 


Kako bi adrenalinsko iskustvo Legendlanda bilo potpuno, sačinjavat će ga i tematski vodeni park Isles od Adriata. 'Ovisnici' o adrenalinu upustit će se u pustolovinu s istraživačem Markom Polom, ploveći legendarnim hrvatskim otocima kroz atrakcije isprepletene tisućljetnim mitovima i folklorom. 

Povodom objave izlaska na tržište, poduzetnik Qaydi pustio je u prodaju ulaznice doživotnog trajanja uz čak 75% popusta. Posebna ponuda traje do 29. studenog 2023.

Čitatelji Dalmatinskog portala mogu dobiti 5% popusta uz promotivni kod 'dalmatinski'. 



'Obitelji koje podupiru projekt i žele, umjesto u Italiju, otići u hrvatski tematski park mogu osigurati doživotno članstvo. Članovi Legendlanda imat će pun pristup baš svim atrakcijama u tematskom parku i vodenom parku, i to bez čekanja u redu. Dobit će ujedno posebne popuste u restoranima i hotelima', najavili su predstavnici. 

Da ih očekuje doista uzbudljivo istraživanje mitova i legendi u Legendlandu, najbolje dočarava video u nastavku...

Vaša reakcija na temu