Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Maturalna večer Pomorske škole Split
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Maturalna večer Pomorske škole Split

Pink Panther band je zabavio oko 140 učenika i učenica

Maturalna večer Pomorske škole Split održala se u petak navečer u hotelu President Solin, plesalo se i zabavljalo do kasno u noć. Oko 140 učenika, podijeljenih u sedam razreda, zabavljao je Pink Panther band, a ravnatelj škole Dragan Pavelin ispratio je svoju 29. generaciju maturanata. Prije zabave nam je rekao:

- Sretan sam, ali sam istovremeno i tužan. Naši učenici večeras ulaze u svijet odraslih, svijet pun neizvjesnosti, ali i izazova. Tu smo da s njima proslavimo ovu važnu večer. Naravno, ima malo i tuge. Ipak smo svi zajedno proveli četiri godine i svi nam se ti učenici uvuku pod kožu, postanemo zapravo jedna velika obitelj. Od srca im želim da ne odustaju, neka se uspješno bore s izazovima koji ih čekaju, jer školuju se za jedno specifično zanimanje. Zarađivat će sutra kruh sa sedam kora, nije to lak posao. Poručio bih im neka uvijek biraju srcem svoja buduća zanimanja i neka se neprestano usavršavaju, ne možeš cijeli život raditi nešto što ne voliš, ali od nečeg ipak moraš živjeti.

Još je rekao da u posljednje vrijeme poraslo zanimanje za Pomorsku školu, što ga posebno veseli.

- Mladi prepoznaju da im ova škola nudi velike mogućnosti za zaposlenje i meni kao ravnatelju i svim profesorima svakako je najveća sreća vidjeti pune hodnike - dodao je ravnatelj.

- Srednju školu pamtit ćemo po puno lijepih stvari, od divnih profesora, raznim izazovima koji su bili pred nama, stečenim prijateljstvima i brojnim lekcijama. Maturalna večer je definitivno ona koja stavlja točku na 'i' cijeloj priči. Najviše smo se posvetili pripremi oko zabavnog dijela programa koji bi trebao uveseliti sve prisutne. Lijepo je vidjeti sve kolege na okupu i vjerujemo da ćemo se dobro zabaviti - ispričale su nam Dora, Antonija i Stela koje smatraju da ovaj dan nije ništa posebniji od ostalih.

Kako je bilo na maturalnoj zabavi 'pomoraca' pogledajte u fotogaleriji koju donosi naš fotoreporter Veljko Martinović.

Vaša reakcija na temu