Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: Maturalna večer Turističko-ugostiteljske škole
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Maturalna večer Turističko-ugostiteljske škole

Uvijek ćemo ih podržati i neka znaju da su im vrata škole uvijek otvorena - poručio je maturantima ravnatelj Ivo Bilić

U restoranu Kampus u petak navečer je održan maturalni ples učenika Turističko-ugostiteljske škole Split. Oko 180 maturanata uz pratnju profesora zablistalo je na crvenom tepihu, a za dobru atmosferu zadužen je DJ Podra. 

Svoju 13. generaciju maturanata kao ravnatelj ispratio je Ivo Bilić. Sretan, ali istovremeno i tužan što se oprašta s još jednom generacijom maturanata, poručio je:

- Zadnju maturalnu smo održali prije dvije godine, znamo iz kojih razloga, stoga sam večeras posebno uzbuđen i sretan. Veseli me što ova generacija ima priliku na dostojanstven i tradicionalan način proveseliti kraj svog srednjoškolskog obrazovanja. Ova generacija broji preko 180 učenika, devet razreda, različitih zanimanja jako potrebnih našem gospodarstvu, odnosno turističkom sektoru. Jedva čekamo da se oni uključe na tržište rada i djelomično pomognu riješiti manjak radne snage u turizmu. Nažalost, ovo je maksimalan broj učenika koje mi možemo imati u jednoj generaciji - kazao je Bilić i dodao:

- Poručio bih im da su prilike svugdje oko nas, ne trebaju nužno slijediti ovaj trend iseljavanja, mladima trebamo dati priliku da ostanu u Hrvatskoj i ovdje pokažu sve što znaju. Ako odu u inozemstvo, neka steknu nova znanja i neka se bogatijeg iskustva vrate u svoju domovinu i to primjene. Škola je mjesto gdje se obrazuje, uči, gradi budućnost i smatram da smo im dali dobre temelje za to. Mi smo turističko-ugostiteljska škola, a upravo je ta grana jedna od ključnih u hrvatskom gospodarstvu. Vjerujem da će naši maturanti lako pronaći zaposlenje ili upisati željene fakultete. Uvijek ćemo ih podržati i neka znaju da su im vrata škole uvijek otvorena - zaključio je ravnatelj koji je pozvao nove generacije da posjete njihovu školu.

- Na glasu smo kao jedna od poželjnijih škola u gradu, nudimo različiti spektar zanimanja kojih itekako nedostaje na tržištu rada, a postali smo i Regionalni centar kompetentnosti. Također, kroz nekoliko mjeseci započet će izgradnja nove škole sa smještajnim kapacitetom, hotelom i dva restorana koji će biti namijenjeni upravo za praksu naših učenika. Mislim da idemo na jednu višu stepenicu u obrazovanju nego što smo u ovom trenutku. Ovo je najbolja pozivnica za buduće učenike naše škole. Pozivamo osmaše neka nas posjete na danima otvorenih vrata, a možemo se pohvaliti i brojnim projektima na kojima radimo. 

Vaša reakcija na temu