Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Maturalna večer Turističko-ugostiteljske škole
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Maturalna večer Turističko-ugostiteljske škole

Volare bend zabavljao učenike u hotelu Atrium


U hotelu Atrium u petak navečer je održan maturalni ples učenika Turističko-ugostiteljske škole Split. Oko 150 maturanata pod budnim okom profesora zabavljalo se do ranih jutarnjih sati uz Volare bend.

Svoju jedanaestu generaciju maturanata kao ravnatelj ispratio je Ivo Bilić. Sretan, ali istovremeno i tužan što se oprašta s još jednom generacijom maturanata poručio je:

- Uvijek se pokušavam sjetiti što je nama ravnatelj poručio. Znam da je bilo nešto jako poučno i ohrabrujuće. Govor nije važan koliko je ono što smo im dali tijekom ove četiri godine u školi. Poručio bih im da su prilike svugdje oko nas, ne trebaju nužno slijediti ovaj trend iseljavanja, mladima trebamo dati priliku da ostanu u Hrvatskoj i ovdje pokažu sve što znaju. Škola je mjesto gdje se obrazuje, uči, gradi budućnost i smatram da smo im dali dobre temelje za to. Mi smo Turističko-ugostiteljska škola, a upravo je ta grana jedna od ključnih u hrvatskom gospodarstvu. Vjerujem da će naši maturanti lako pronaći zaposlenje ili upisati željene fakultete. Uvijek ćemo ih podržati i neka znaju da su im vrata škole uvijek otvorena - zaključio je Bilić pa se prisjetio svoje maturalne zabave.

- Iduće godine proslavit ćemo 40-u godišnjicu naše maturalne zabave koja se održala u hotelu Lav. Ove večeri me uvijek vrate u prošlost i mlade dane. Međutim, tu smo danas u drugoj ulozi. Zapravo smo ovoj djeci kao neki drugi roditelji koji im trebaju prenijeti odgojne i obrazovne smjernice. Ta uloga nosi veliku odgovornost i sretni smo kada gledamo još jednu uspješnu generaciju koja izlazi iz naše škole.

Gabriela Dužević i Daria Petričević ispričale su nam da nisu požalili što su upisali ovu školu te da će pamtiti svoje srednjoškolsko obrazovanje po lijepim trenutcima.

- Profesori i svi zaposlenici škole su nam puno pomogli tijekom ove četiri godine. Škola je organizirana na jednom visokom nivou te bih svakako preporučio svima da upišu Turističko-ugostiteljsku školu, uostalom ova zanimanja su budućnost Dalmacije i Hrvatske. Ove četiri godine sigurno će ostati u našim sjećanjima kao jedan od najljepših trenutaka u životu. Vjerujemo da smo u školi stekli prijatelje za cijeli život - kazale su nam maturantice 4.d. razreda pa su otkrile kako su izgledale pripreme.

- Spremali smo se jako dugo, pripremili smo vrapce i neke točke koje će upotpuniti zabavu. Nama curama nije bili lako, znate kako to već ide, morale smo izabrati haljine, frizure, cipele, šminku i brojne druge detalje. Večeras je jedino važno dobro se zabaviti i da ovu večer pamtimo cijeli život. Nakon zabave očekuje nas državna matura, završetak zadnjeg polugodišta, neki sreću tražiti na tržištu rada, pokušati upisati fakultete, a neki će budućnost graditi izvan Hrvatske. Svima želimo puno sreće.

Dio atmosfere donosimo u fotogaleriji...

Vaša reakcija na temu