Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Maturalna zabava gimnazije Leonardo da Vinci
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Maturalna zabava gimnazije Leonardo da Vinci

Generacija je bila posebna - nije imala ni jednu učenicu, već samo učenike

Maturalna zabava Privatne jezično-informatičke gimnazije Leonardo da Vinci održana je u restoranu Gusar. Svoju najluđu noć u godini proslavilo je desetak učenika s ravnateljicom i svojim profesorima.

- Kao profesoru matura mi donosi veselje, a istovremeno tugu i sjetu, jer završava jedno lijepo razdoblje provedeno s učenicima. Maturante 'puštamo' u život, sretni smo jer smo bili dio njihovog odrastanja iz dječaka u divne mlade momke. Maturantima bih poručilo da im se isplatio svaki trud i odricanje u ove četiri godine, izrasli su u zrele ljude spremne na neke nove izazove. Nakon zabave očekuje ih novi izazov, a to je državna matura. Neka skupe sve svoje znanje koje su stekli ovih godina, neka uče i postignu najbolje rezultate kako bi upisali željene fakultete. A nekim novim osmašima želim dobrodošlicu u našu školu te se nadam da će biti upisana još jedna izvrsna generacija. Na kraju balade važno je napomenuti svim mladim ljudima neka biraju svoje buduće korake srcem jer je to jedino ispravno - rekao je Marin Marušić, razrednik maturanta, koji će ovu generaciju pamtiti po iznimno kvalitetnim učenicima.

- Ova generacija je posebna jer je bila muška. Nismo imali ni jednu djevojku, koliko god to izgledalo čudno, imali smo iznimne uspjehe i disciplinu rada.

Maturanti su nam otkrili koliko su uzbuđeni na ovaj poseban dan za njih.

- Iza nas su brojne dogodovštine u školi i izvan nje, putovanja, a ova večer je kao kruna svega toga. Osjećamo se zaista posebno, uzbuđeno i nije ovo jedna obična večer - rekao nam je maturant Ivan Banjan koji planira upis na fakultet.

- Razmišljam o inozemnom školovanju, a svakako i o Splitu jer je doma najljepše. Vjerujem da ću upisati željeni fakultet jer sam u školi dobio dobre temelje za daljnje obrazovanje. Da mogu ponovno birati, izabrao bih Leonardo da Vinci školu. Bio sam skeptičan, ali je i više nego ispunila moja očekivanja. Imali smo bliski međusobni odnos kako s profesorima, tako i s kolegama, što je rezultiralo ugodnim okružjem za učenje - dodao je.

Pogledajte fotogaleriju koju vam donosi Veljko Martinović.

Vaša reakcija na temu