Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Maturalna zabava Zdravstvene škole

FOTOGALERIJA: Maturalna zabava Zdravstvene škole

Ponosna na učenike bila je ravnateljica Mirjana Kurtović, koja je ispratila 36. generaciju maturanata u svom radnom vijeku, a ujedno i posljednju


Maturalna zabava Zdravstvene škole održana je u subotu u hotelu Radisson Blu u Splitu. Lijepi, vrijedni i pametni, ovi srednjoškolci su nakon puno praktične nastave i ponekad teških predmeta dočekali svoju glamuroznu večer. Bravo bend je zabavljao nešto manje od 170 maturanata iz sedam odjeljenja, a u organizaciji zabave maturantima je pomogla Gordana Tomaš, organizatorica vjenčanja i ostalih proslava, iz tvrtke 'Reci da'.

Ponosna na učenike bila je ravnateljica Mirjana Kurtović, koja je ispratila 36. generaciju maturanata u svom radnom vijeku, a ujedno i posljednju.

- Ponosna sam na ovoliko malo kvadrata vidjeti toliko dobrote u mladim ljudima. Naši učenici izrasli su u pouzdane mlade ljude i na to sam najponosnija. Većina će ih pokušati upisati fakultete, ali sam sigurna da iz naše škole izlaze spremni za tržište rada. Sretna sam što se nakon izlaska iz naše škole ne moraju brinuti u pronalasku posla. Zdravstvenih radnika nedostaje u Hrvatskoj i svoje radno mjesto lako će pronaći - kazala je Kurtović.

Maturanti Katija Brajković i Marko Udovičić otkrili su nam kako su se osjećali na ovaj, za njih, poseban dan.

- Uzbuđeni smo i sretni te vjerujemo da će ovaj dan ostati upisan u našim memorijama cijeli život. Nama muškarcima bilo je lakše nego curama, trebali smo odabrati samo odjela i cipele. Ovo je kruna našeg školovanja, sve je brzo proletjelo, ali pamtit ću samo lijepe trenutke kojih je bilo na pretek. Večeras ćemo se dobro zabaviti pa krenuti u pripreme za državnu maturu - otkrio nam je Marko.

Katija je, pak, dodala:

- Odabrala sam školu koja će u budućnosti biti moje zanimanje, samo što želim je još nadograditi svoje znanje i upisati Medicinski fakultet. Večer je predivna, malo smo pod tremom koja će proći kada završi špalir. Pripremali smo se dugo za ovaj dan, ali nam nije žao jer večeras slavimo divne godine provedene u ovoj školi. Nisam požalila što sam odabrala ovu školu jer mi je dala zanimanje kojim se možeš baviti samo ako ga voliš i sa srcem.

Maturanti i maturantice su i ovog put zablistali u predivnim kreacijama, a mali dio odlične atmosfere pogledajte u našoj fotogaleriji koju donosi fotograf Veljko Martinović.

Vaša reakcija na temu