Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bogdan Klarić FOTOGALERIJA: Ravnatelj Puljiz ispratio svoju 23. generaciju maturanata I. gimnazije, ujedno i njegovu posljednju
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Ravnatelj Puljiz ispratio svoju 23. generaciju maturanata I. gimnazije, ujedno i njegovu posljednju

DJ Flex zabavljao je učenike u hotelu Le Meridien Lav

Osmijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo u subotu navečer u hotelu Le Meridien Lav, gdje je oko 150 učenika I. gimnazije iz Splita sa svojim profesorima uživalo u maturalnoj zabavi. Maturanti i maturantice blistali su u svečanim haljinama i odijelima, a rasplesali su se uz ritmove DJ Flexa.

Ravnatelj škole Marijan Puljiz ispratio je svoju 23. generaciju maturanata otkako je na toj funkciji, a ujedno i posljednju pred mirovinu.

- Ovo je moj zadnji maturalni ples, ovo ljeto idem u mirovinu. Nakon 23 godine u ulozi ravnatelja i još desetak u ulozi profesora, sretan sam i ponosan na sve što sam prošao. Bilo je lijepo družiti se s mladim ljudima i nastavnicima, pamtit ću sve divne trenutke koje sam s njima prošao. Najbolji osjećaj je kada ti se bivši učenici na ulici jave, kada ih vidite kao uspješne mlade ljude onda znate da je vaša misija ispunjena. Ovoj generaciji želim puno uspjeha i neka uvijek u životu biraju srcem. Ja sam izabrao ono što sam volio i nikad mi nije bilo teško ići na posao - zaključio je Puljiz.

Rahela Radošević i Ivana Ujević maturantice su I. gimnazije, a za naš portal otkrile su kako se osjećaju na kraju svog srednjoškolskog obrazovanja, koje su okrunili maturalnom zabavom.

- Ovo smo čekali sve četiri godine, velika je ovo večer za nas, ali moramo priznati da je najvažnije kako ćemo se provesti. Ostalo je manje važno, odjeću i druge dodatke smo pronašle po povoljnim cijenama, ali nam je bila puno duža priprema nego muškarcima. Ono po čemu ćemo pamtiti četiri godine su naši školski kolege, profesori i da možemo opet birati upisale bi ovu gimnaziju - kazale su nam i dodale kako ih nakon zabave očekuju pripreme za državnu maturu i upis na fakultet.

- Škola nam je dala dobru podlogu za različite smjerove i nadamo se upisu na željene fakultete. 

Vaša reakcija na temu