Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Bili smo na Adventu na Prokurativama, evo ponude!

FOTOGALERIJA Bili smo na Adventu na Prokurativama, evo ponude!

Gastronomska ponuda je sjajna od sushija, ribljih fritula, pizze, burgeri od jelena i divljeg vepra, burger i kobasice od crne svinje, buncek u kotlovini...

Otvoren je Advent na Prokurativama gdje vas očekuje 9 gastro kućica, najveće klizalište u gradu i bogata ponuda hrane i pića. Naša novinarska ekipa saznala je kakvu su gastronomsku ponudu pripremili. Za spizu i piće u kućicama zaslužni su poznati splitski restorani: Bajamonti Pizza, Fish & Steak House, Restaurant Adriatic, Pizzeria Skipper, Adriatic Sushi & Oyster bar Split, Pizzeria Sette Sorelle, Konoba Laganini, Chops Grill - steak & seafood, Portofino - Steak, Pasta & Seafood, Paradiso bar Split, Pizzeria Portas i The Fat Boar. Piće na kućicama je standardno, a naći će se kuhano vino, gin, točeno pivo, craft piva, sokovi, gazirana pića i omiljeni crni napitak - kava. 

Sushi, bakalar bianco, brudet i fritule od bakalara glavni su adut kućice Adriatic Sushi & Oyster bara Split.

Pizzeria Portas nudi četiri vrste pizze i dvije vrste sendviča, dok Pizzeria Sette Sorelle nudi pizze i sendviče s napolitanskim tijestom. 

- Do sada Advent u ponudi nije imao pizze i sendviče, nadamo se da će se naša ponuda svidjeti Splićanima - poručili su iz splitskih pizzerija.

Debeli vepar nudi burgere od divljači - jelena i divljeg vepra, obični burger, kobasica od vepra, dimljena kobasica, gulaš od vepra i petkom nude bakalar. Istaknuli su nam svoj gulaš po cijeni od 50 kuna. 

Za slatke užitke pobrinut će se kućica 'Mala tajna' koja će imati u ponudi palačinke i uštipke.

Chops Grill - steak & seafood nudi burgere od piletine i bifteka, hladne plate, teleće kobasice, pomfrit, a za sve to zasladiti pobrinut će se knedla - od marmelade za 20, a čokolade od 30 kuna. 

- Cjenovno smo se prilagodili Splićanima, ponudu ćemo možda i dopuniti tijekom adventa. Pozivamo sve neka uživaju u gastro užitku na Prokurativama, a mislim da je i ponuda zabavnog programa zaintrigirala sve građane - poručili su. 

Bajamonti je pripremio sarme u tijestu, pizze, kobasice Hrvatske proizvodnje, burger i kobasice od crne svinje, buncek u kotlovini, sarme u kotlovini, gotova jela poput fažola. 

- Cijena kobasica kreću se od 20 kuna za domaću kobasicu do 55 kuna za onu napravljene od crne svinje. Buncek je 35 kuna, kao i sarma u tijestu, dok je burger od crne svinje 65 kuna - otkrili su nam. 

Advent Prokurative otvorio je svoja vrata, danas se otvara i klizalište, a navečer nas očekuje besplatni koncert Marka Pecotića Pece, Silvije Dvornik i pratećeg benda. Subota je rezervirana za veliki koncert Dražena Zečića, a u nedjelju svi dolazimo u Fan zonu po prvu pobjedu Vatrenih!

Na Prokurativama vas očekuje apsolutno sve potrebno za bodriti Vatrene! Usred Fan zone postavljen je veliki LED ekran, površine 6x3 metara, a za hranu i piće nema brige, jer se  unutar Fan zone nalazi 9 gastro kućica, koje će vam pripremati hranu i piće.

S obzirom na to da je u nedjelju prva adventska nedjelja, tako će najmlađi imati priliku sudjelovati u radionici 'Moj adventski vijenac', gdje će animatorice 'Čarobnih animatora' s djecom kreirati adventske vijence. Dok vi ispijate kavu na Prokurativama, djeca se zabavljaju izrađujući svoj adventski vijenac - di ćeš bolje?!

Ovo je još jedan razlog zašto cijelu nedjelju možete provesti na Prokurativama - ujutro dovedite djecu na klizalište i radionicu, a popodne ostanite u Fan zoni, gdje vas nakon utakmice čeka legendarni Studio 54 Party uz poznatog DJ Solu.

Vaša reakcija na temu