Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bogdan Klarić FOTOGALERIJA Dani adventa Fit Split RCK: Hajdukove kockice napravljene od poljudskih sjedalica razveselile štićenike iz Dječjeg doma Maestral

FOTOGALERIJA Dani adventa Fit Split RCK: Hajdukove kockice napravljene od poljudskih sjedalica razveselile štićenike iz Dječjeg doma Maestral

Pridružio im se i vratar Karlo Sentić

Učenici Turističko.ugostiteljske škole s posebnom su pažnjom i ljubavlju kuhali danas za djecu doma Maestral, podružnice Miljenko i Dobrila i njihove odgajatelje. Osim u svečanom ručku organiziranom u njihovu čast mali su štićenici u restoranu Velum uživali i u druženju s predstavnicima i vratarom nogometnog kluba Hajduk Karlom Sentić koji im je za ovu prigodu podijelio zanimljive i rijetko viđene darove.

'S obzirom na mogućnosti koje naša Turističko-ugostiteljska škola ima svake godine u ovo blagdansko vrijeme izaberemo najosjetljiviju skupinu djece da im uljepšamo vrijeme advent. Ove godine naši su učenici s oduševljenjem prihvatili ugostiti djecu iz Maestrala, skuhati im i servirati svečani ručak, a i sami su bili uzbuđeni kada su čuli da im u goste dolaze predstavnici i vratar nogometnog kluba Hajduk', uvodno je kazala Andrea Bilandžić, voditeljica promidžbe RCK.

Male štićenike je na ovo uzbudljivo događanje pratila i njihova ravnateljica, Jelena Burazin koja je kazala da je ovo veliki događaj za njihovu djecu. 

'Našu djecu je jako obradovao poziv Turističko-ugostiteljske škole da im dođemo u goste. Raduju se oni svakom izlasku u restoran, kino ili kazalište. Isto tako vole sudjelovati na raznim društvenim događanjima, upoznavati se i družiti s novim ljudima, a kako ih to čini sretnima mi ih kao odgajatelji u tome svesrdno podržavamo i pratimo', objasnila je ravnateljica Burazin dječje navike na što je Andrea Bilandžić entuzijastično nadodala: 'A nas jako veseli kada štićenici doma po završetku osnovne škole upišu neko od naših turističko-ugostiteljskih usmjerenja. Nadamo se da će nakon ove suradnje biti još i veći interes jer se na taj način i mi kao škola uključujemo u oblikovanje njihove svjetlije budućnosti u osobnom i profesionalnom smislu.'

Djeca su s užitkom jela pripremljena jela mladog kuhara Antonija Mišićina koji im je s obzirom na osobno iskustvo poručio: 'Sigurno će kada dođe vrijeme i neko od ove djece upisati jedno od ugostiteljskih zanimanja. Neka samo vrijedno rade i hrabro prate svoj zacrtani put, sigurno će im se isplatiti.'

Dječja cika, vika i veselje prolomili su se salom kada je na vrata ušao mladi vratar Hajduka Karlo Sentić, također bivši učenik Turističko-ugostiteljske škole Split. 

'Sretan sam što sam djeci izmamio osmjeh na lice i usrećio ih. Mnogo mi to i kao čovjeku znači. Ujedno mi je drago što sam i svojim bivšim profesorima mogao vratiti barem mali dio onoga što su oni meni dali dok sam bio u školi', kazao je mladi Karlo Sentić.

Veliki je za djecu bio doživljaj jesti u restoranu, družiti se s nogometnim idolom, a uz to i dobiti darove u obliku kockica njihovog omiljenog kluba! Svako dijete ovisno o uzrastu dobilo je po jedan od četiri Hajdukova raspoloživa seta, a svaki se može slagati u dvije, tri i više dimenzija.

Radi se o setovima kockica Hajduk u srcu, Hajduk šal, Držač za olovke i Hajduk grb čija je zanimljivost što je broj kockica jednak broju poljudskih sjedalica na Istoku stadiona, a svaka kockica predstavlja jednu sjedalicu.

'Drago nam je da smo dobili priliku biti dio ove manifestacije i da smo razveselili djecu. Ove kockice su poseban ponos NK Hajduk jer se radi o recikliranom proizvodu koji je proizveden od dotrajalih stolica s Poljuda i namijenjen je svim uzrastima, malim i velikim navijačima',  kazala je Marinka Akrap, članica Uprave NK Hajduk.

Cijela manifestacija temelji se na predstavljanju održive budućnosti, a prema viđenom svi su se međusobno nadopunili u ispunjenju postavljenih ciljeva. Turističko-ugostiteljska škola održivost temelji na prirodnim resursima i tradicijskim kulinarskim vrijednostima dok Hajduk održivost potiče recikliranjem dotrajalih materijala sa stadiona Poljud, a sve kako bi i našoj djeci osigurali bolju i održiviju budućnost.

Vidno zadovoljan i ponosan bio je i ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Ivo Bilić, a podršku su projektu još jednom došli dati i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja te pročelnik Tomislav Đonlić.

Bit će zanimljivo popratiti i nastavak učeničkih aktivnosti u Spaladium Areni, 2. i 3. prosinca, kada će sudjelovati na Enteru, drugoj najvećoj konferenciji o obrazovanju i povezanim industrijama. Uz ostale predstavnike pet Regionalnih centara kompetentnosti natjecat će se u tri edukativno-zabavne discipline.

Vaša reakcija na temu