Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Izložba 'Osvježavajuća sjećanja iz Makarske' oduševila domaće i goste
Kultura Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Izložba 'Osvježavajuća sjećanja iz Makarske' oduševila domaće i goste

'Vidjeti ovakav odaziv naših sugrađana i gostiju pokazuje koliko je važna kolektivna memorija koju nosimo u srcima'

Na Trgu Hrpina u Makarskoj sinoć je svečano otvorena izložba 'Osvježavajuća sjećanja iz Makarske' koja je okupila veliki broj posjetitelja, domaćih i stranih gostiju, te bivših zaposlenika kultne tvornice Amfora. Izložba, koja oživljava bogatu povijest proizvodnje Pepsi Cole i drugih osvježavajućih pića u Makarskoj, privukla je iznimno velik odaziv, stvarajući nezaboravnu atmosferu prožetu nostalgijom i ponosom.

U središtu pažnje bio je jedini sačuvani i neotpakirani Amforin Pepsi suncobran, koji je izazvao posebno oduševljenje među okupljenima. Trg Hrpina, inače poznat po svom šarmu, bio je ispunjen ljudima svih generacija koji su došli kako bi se prisjetili zlatnih godina tvornice Amfora, koja je od 1967. godine pa sve do kraja 1990-ih godina punila milijune bočica Pepsi Cole.

Posebnu čar večeri donijele su 'Pepsi djevojke' koje su svojim retro outfitima vjerno dočarale duh prošlih vremena, vraćajući posjetitelje u zlatno doba makarske industrije. Njihov stil, koji je odražavao modnu estetiku tog vremena, dodatno je naglasio nostalgičnu atmosferu cijelog događaja. Za potpuni doživljaj, svi su okupljeni uživali u Pepsiju, baš kao što su to činili prije nekoliko desetljeća.

Među posjetiteljima su se mogli vidjeti bivši radnici Amfore, koji su s ponosom i sjetom dijelili svoja sjećanja na dane kada je tvornica bila jedan od glavnih gospodarskih oslonaca grada. Njihove priče i sjećanja dodatno su obogatili izložbu, stvarajući snažnu emocionalnu povezanost s poviješću grada.

'Ova izložba vraća nas u vremena kada je Makarska bila prepoznatljiva po svom doprinosu u proizvodnji svjetski poznatih osvježavajućih pića. Vidjeti ovakav odaziv naših sugrađana i gostiju pokazuje koliko je važna kolektivna memorija koju nosimo u srcima', izjavio je organizator izložbe ravnatelj Gradskog muzeja Josip Karamatić.

Izložba 'Osvježavajuća sjećanja iz Makarske' ostaje otvorena za posjetitelje do kraja prosinca, pružajući svima priliku da zavire u prošlost i dožive duh vremena kada je Amfora bila simbol makarskog industrijskog nasljeđa.

Vaša reakcija na temu