Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Radomir Đurđević FOTOGALERIJA Izložba Nataše Ljubetić Tomić otvorena u splitskom Studiju 21
Kultura Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Izložba Nataše Ljubetić Tomić otvorena u splitskom Studiju 21

'Dodir' se može pogledati do 21. rujna

U Studiju 21 sinoć je otvorena izložba slika pod nazivom 'Dodir' autorice Nataše Ljubetić Tomić.

Nataša je rođena u Splitu, a 2001. godine diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Macerati u Italiji. Godine 2004. diplomira Animaciju u Internacionalnoj školi stripa u Rimu. Članica je HDLU Splita i Zagreba. Već je održala 11 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. 

'Dodir je jedan od najosnovnijih oblika ljudske komunikacije, prisutan u svim aspektima našeg života.Od trenutka rođenja, dodir nas povezuje s drugima, pruža nam utjehu i osjećaj sigurnosti. On je također univerzalan način pozdravljanja i izražavanja povjerenja, prvenstveno i kao rukovanje. Danas, u digitalno doba, njegova uloga ostaje ključna, iako se manifestira na različite načine. Izborom specifične tehnike korištenja grafofolije autorica se suptilno referira na izgled suvremenih wilde-screen ekrana. Jasna je njena želja između digitalnog i stvarnog za pronalaskom ravnoteže između njih. Ovim ciklusom kao da se postavlja pitanje možemo li, unatoč svemu, zadržati autentičan dodir s vanjskim svijetom te kako nastaviti korištenje navedenih tehnologija kao alat koji nam može poboljšati život', rekao je Ivor Igrec kustos HULU Split. 

Za dobru atmosferu pobrinuo se duo Trans Acoustic, a izložbi je bio prisutan i poznati splitski slikar Matko Trebotić.

Izložba je otvorena do 21. rujna. 

Vaša reakcija na temu