Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Nemi Bulat FOTOGALERIJA Koncertom na solinskoj Gradini svečano zatvoren 3. Međunarodni festival folklora Split 2024.
Kultura Piše: Dalmatinski portal

FOTOGALERIJA Koncertom na solinskoj Gradini svečano zatvoren 3. Međunarodni festival folklora Split 2024.

Manifestaciju je posjetilo više od 15.000 ljudi

Međunarodni festival folklora Split 2024, treću godinu zaredom obogatio je ponudu ljetnih događanja u Splitu i okolici. U suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Folklorni ansambl Jedinstvo Split donio je svjetske plesove i glazbu, koji su ove godine pristigli od Australije do Južne Amerike. 

Nizom cjelovečernjih koncerata, radionica za djecu promenada ulicama Splita, Trogira, Podstrane te City Centra One ova izuzetna kulturno-turistička manifestacija od 20. 8. do 24. 8. oduševila je preko 15.000 posjetitelja koji su mogli uživati u nastupima više od 300 izvođača pristiglih iz Australije, Meksika, Gruzije, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Urugvaja i Hrvatske.

Završnoj večeri 3. Međunarodnog festivala folklora Split 2024 koji se od ove godine našao i na prestižnom kalendaru CIOFF svjetskih festivala folklora, međunarodne organizacije organizatora folklornih festivala koja djeluje u okviru UNESCO-a od 1970. godine, među ostalim uzvanicima i pred ispunjenim gledalištem solinske Gradine, nazočio je i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Organizatori direkcije festivala Folklornog ansambla Jedinstvo iz Splita još jednom zahvaljuju svim podupirateljima ove manifestacije, a to su redom: SDŽ, Grad Split, Turistička zajednica grada Splita te Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, potom Hrvatski dom Split, TZ Podstrana, TZ Trogir i JUUK Zvonimir Solin, HNK Split i Hrvatska matica iseljenika-podružnica Split kao i donatori i sponzori Leda, Digitalni Studio AKVARIJ, OTP banka, City Centre One Split, MM Tours i Split Park festival te medijski pokrovitelj Slobodna Dalmacija.

Iz FA Jedinstvo posebno zahvaljuju svim članovima Jedinstva koji su u ulozi producenata, vodiča grupa, voditelja i u ostalim značajnim ulogama doprinijeli još jednoj uspješnoj organizaciji festivala koji je postao prepoznatljivi brand ne samo u Hrvatsko, već i u cijelom svijetu. Zahvala ide i svim izvođačima koji su ove godine svojim spektakularnim izvedbama ispisali najljepšu pozivnicu za 2025. godinu i četvrto izdanje ovog svjetskog festivala.

A kako je to bilo sinoć na Gradini i u Solinu, pogledajte u galeriji.

Vaša reakcija na temu