Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Ljubitelji gitare uživali su 11. izdanju festivala 'Dani klasične gitare'

FOTOGALERIJA Ljubitelji gitare uživali su 11. izdanju festivala 'Dani klasične gitare'

Hrvatski dom bio je domaćin vrhunskih glazbenih izvedbi i nadahnutih umjetnika

11. festival 'Dani klasične gitare' započeo je nastupom dvojice vrhunskih gitarista, hrvatskog virtuoza Petra Čulića i talijanskog majstora gitare Alberta Mesirce. Njihova iznimna strast prema glazbi bila je savršeni uvod u drugi dan festivala koji je bio posebno impresivan.

Na pozornici Ive Tijardovića nastupila je Splićanima omiljena Amira Medunjanin, diva sevdaha, u pratnji gitarista Boška Jovića. Njihov prvi zajednički nastup u Splitu izazvao je duboke emocije i oduševljenje prisutnih koji su uživali u atmosferi rasprodanog Hrvatskog doma te nagradili umjetnike višeminutnim ovacijama.

Trećeg dana festivala nastupio je gitaristički duo iz Crne Gore, Srđan Bulatović i Darko Nikčević, koji su svojom interpretacijom glazbe inspirirane mediteranskim podnebljem i flamencom stvorili meditativnu atmosferu i pružili još jedno jedinstveno glazbeno iskustvo.

Najdugovječniji gitaristički festival u Hrvatskoj, završio je spektakularnim koncertom 'Concierto de Aranjuez' Joaquina Rodriga, izvedenim od strane međunarodno priznatog gitarista Zorana Dukića uz pratnju Orkestra Opere HNK Split kojim je dirigirao maestro Ivo Lipanović. Bila je to prva izvedba Aranjueza u okviru nekog gitarističkog festivala u Hrvatskoj.

Ovaj festival primjer je kvalitetne suradnje gradskih kulturnih institucija, Hrvatskog doma, HNK Split i Udruge GitaraSt koja je organizator festivala, a još jednom je potvrđeno da Split postaje kulturni i gitaristički centar Hrvatske.

Vaša reakcija na temu