Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Maturalna večer I. gimnazije: 'Ovo je zaista sjajna generacija!'
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA Maturalna večer I. gimnazije: 'Ovo je zaista sjajna generacija!'

Grupa Best zabavljala je učenike u hotelu Le Meridien Lav

Osmijeha i dobrog raspoloženja nije nedostajalo u subotu navečer u hotelu Le Meridien Lav, gdje je oko 160 učenika I. gimnazije iz Splita sa svojim profesorima uživalo u maturalnoj zabavi. Maturanti i maturantice blistali su u svečanim haljinama i odijelima, a rasplesali su se uz ritmove grupe Best.

Ravnatelj škole Marijan Puljiz ispričao nam je svoje dojmove.

- Dvadeset i prva godina otkako sam ravnatelj ne ostavlja me ravnodušnim, svaka generacija na svoj način je posebna. Ova je sjajna, nikada nismo imali s njima ni jedan problem. Sretan sam i tužan, godine se tako brzo slažu da se ni ne okreneš, a oni već odlaze iz škole. Poručio bih im da budu ljudi, a mi se nadamo kako smo mi sa svoje strane napravili sve kako bi oni to sutra i bili. Njih tek sada čekaju pravi životni izazovi - kazao je Puljiz.

Maturantica Maja Fiamengo otkrila nam je što je na nju ostavilo utisak pohađajući I. gimnaziju.

- Svoje školovanje prvo ću pamtiti po svojim prijateljima i profesorima i uvijek ću se rado sjećati svoje gimnazije koju ne bih nikada zamijenila drugom školom - kazala je Maja, koja nakon gimnazije planira upisati fakultet i postati odgajateljica u vrtiću.

Antonia Grgić i Bruno Kesić smatraju kako je maturalna večer jedna od onih koje se pamte za cijeli život. Kazali su i da su imali divne školske kolege i sjajne profesore koji su im u ove četiri godine usadili puno životnog iskustva, znanja i razumijevanja za njihove adolescentske potrebe.

- Posebna je jer slavite četiri godine provedenih s ovim divnim ljudima, kolegama i profesorima, jednostavno je večeras sve posvećeno nama. Večeras se sve brige zaboravljaju, potrošilo se puno novca, ali jednako tako i truda u ove četiri godine - zaključio je Bruno koji misli da je ipak njima lakše nego ženama po pitanju 'obleke' za maturalnu večer.

- U razredu sam s 27 djevojaka i bio sam spreman četiri mjeseca prije njih. Kod muškarca je drugačije, on uđe u dućan i izabere odijelo, a one imaju puno više stvari za misliti dodao je.

Antonia je pak rekla:

- Puno smo se spremali i dosta potrošili, ali nije nam žao jer se maturira samo jednom u životu. Kod nas djevojka puno je veći stres, moramo misliti o svemu. No, večeras to nije važno, ono bitno je što bolje se zabaviti, nabaciti osmijeh koji ne može zamijeniti ni jednu dobru ili lošu odjevnu kombinaciju. Dobra je energija oko nas, pamtit ću svaki trenutak koji sam dijelila s ovim dobrim ljudima u ove četiri godine.

Vaša reakcija na temu