Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA Maturalna večer III. gimnazije

FOTOGALERIJA Maturalna večer III. gimnazije

DJ Peco je bio zadužen za glazbu u hotelu Radisson Blu

Maturalnu zabavu u hotelu Radisson Blu Split u subotu navečer imala je splitska III. gimnazija. Deana Bokšić, ravnateljica ove prirodoslovno-matematičke gimnazije, poznate i kao MIOC, ispratila je svoju drugu generaciju učenika otkako je na čelu jedne od najboljih škola u Hrvatskoj.

- Predivan je osjećaj i energija u zraku kada gledam ove mlade ljude. Uzbuđena sam, sretna, ponosna, a pomalo i tužna što ispraćam prekrasnu generaciju učenika. Kao i uvijek, s njima odlazi i jedan dio nas. Pokušali smo im dati znanje, poučiti ih, ali prije svega usaditi neke životne vrijednosti. Oni za nas nisu bili samo učenici, nego i predivni mladi ljudi koji nose na pregršt potencijala. Radili smo na stotine aktivnosti kako bismo iz njih izvukli ono najbolje i kako bi u život otišli kao skromni i dobri, a istovremeno svjesni svojih vrijednosti. Upustili smo ih smjelo i samostalno u život. Želim im puno sreće - rekla je ravnateljica gimnazije čiji su učenici poznati po dobrim rezultatima na državnoj maturi nakon koje upisuju željene fakultete.

Poručila je učenicima da budu svoji, slijede svoje srce, u životu rade ono što vole, a prije svega neka budu dobri ljudi. 

- Oni odlaze iz škole, ali neka znaju da uvijek pripadaju ovoj školi čija su vrata za njih uvijek otvorena. Školu smo napravili da bude njihov drugi dom i nadam se da je tako i doživljavaju - zaključila je.

Veseli maturanti Luka Zekan i Marjan Kurtović otkrili su nam da bi ponovno izabrali istu školu.

- Školske dane pamtit ćemo po super ekipi i profesorima koji su nas puno toga naučili. Bilo je tu plača, suza, znoja, smijeha i radosti, ali smo ponosni na sve što smo skupa prošli. Ovo je zaista jedna posebna večer za nas, a tako se i osjećamo. Svi blistamo i ovom zabavom želimo zaokružiti četiri godine našeg druženja. Potom nam slijede neki novi izazovi i životna opredijeljena, a većina nas planira nastaviti školovanje - poručili su.

DJ Peco je bio zadužen za zabavu, a u našoj fotogaleriju pogledajte kako su se maturanti i maturantice, njih preko 150, sredili za ovaj nezaboravni dan...

Vaša reakcija na temu