Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTOGALERIJA: Maturalna večer Turističko-ugostiteljske škole
Maturalna večer Piše: Antonia Pešić

FOTOGALERIJA: Maturalna večer Turističko-ugostiteljske škole

Bravo bend je zabavljao učenike u hotelu Atrium

U hotelu Atrium u petak navečer je održan maturalni ples učenika Turističko-ugostiteljske škole Split. Oko 160 maturanata pod budnim okom profesora zabavljalo se do ranih jutarnjih sati uz Bravo bend.

Svoju devetu generaciju maturanata kao ravnatelj ispratio je Ivo Bilić. Sretan, ali istovremeno i tužan što se oprašta s još jednom generacijom maturanata poručio je:

- Okruženje u kojem se nalaze je vrlo kompleksno u svakom pogledu. Čini mi se da im treba dosta snage i volje da se odupru slastima današnjeg suvremenog svijeta. Čeka ih okruženje gdje je velika nezaposlenost i nezadovoljstvo koje mladom čovjeku nije lako približiti. Puno je izazova pred njima, želim im da slijede neku svoju zvijezdu i razmišljanja. Poručio bih im da ostanu u Hrvatskoj, školovali su se za kadar koji je i te kako potreban na našem tržištu. Mislim da će lako pronaći zaposlenje jer naša zemlja ima veliki potencijal. Djeco, ostanite ovdje jer tu je vaša budućnost!

Ravnatelj je još dodao kako se na maturalnim zabavama rado prisjeti svoje.

- Uvijek se pokušavam sjetiti što je nama ravnatelj poručio. Znam da je bilo nešto jako poučno i ohrabrujuće. Moji maturanti će, zahvaljujući vama, imati uvijek gdje pročitati što sam im ja zaželio. Govor nije važan koliko je emocija koju im želim dati i poručiti da su im vrata škole uvijek otvorena - rekao je Bilić.

Igor Boko nam je ispričao da nije požalio što je upisao ovu školu te da će pamtiti svoje srednjoškolsko obrazovanje po lijepim trenutcima.

- Profesori i svi zaposlenici škole su nam puno pomogli tijekom ove četiri godine. Škola je organizirana na jednom visokom nivou te bih svakako preporučio svima da upišu Turističko-ugostiteljsku školu, uostalom ova zanimanja su budućnost Dalmacije i Hrvatske - kazao je Igor koji večer maturalne zabave smatra zaista posebnom.

- Za mene je važno samo dobro se zabaviti i da ovu večer pamtimo cijeli život. Spremali smo se jako dugo, pripremili smo vrapce i neke točke koje će upotpuniti zabavu. Osobno se nisam dugo spremao, odlučio sam se za casual stajling jer ne volim izgledati previše službeno. Uz odijelo, cipele i mašnu, kupio sam svojoj pratnji ružu i to je sve oko pripreme. Mislim da se danas za vrlo malo novca može jako dobro spremiti za maturalnu večer. Iako moram priznati da je nama muškarcima bilo puno lakše nego curama - dodao je.

Dio atmosfere donosimo u fotogaleriji...

Vaša reakcija na temu